Aksjetips: Tips om aksjer og aksjehandel

Å begynne med trading i aksjer eller andre finansielle instrumenter kan være litt av en utfordring. Vi har derfor satt opp våre viktigste tips til hvordan du kan lykkes med trading.

Aksjetips og aksjehandel
26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle aksjer

Hvordan du trader avhenger av flere forhold. Dette gjelder ikke bare dine ferdigheter, men også størrelsen på din tradingkonto. Har du lite penger til å begynne med, må dette reflekteres i din trading strategi. Ikke risiker for mye på en enkelt traded ersom du har en liten handelskonto. Dersom du ikke har mulighet til å følge med på tradingen jevnlig, så skal du ikke åpne en kortsiktig posisjon som krever at man følger med ofte. Dersom du vet lite om trading med dollar, så skal du ikke trade denne valutaen før du har lært litt om den.

Lær av andre tradere

Den beste måten å lære trading på er å lære hva andre vellykkede tradere gjør. Det finnes mange nettmeglere der man kan lære seg valutahandel, men noen er mye bedre til dette enn andre.

Spesielt er det en nettmegler som skiller seg ut. Sosial trading kan være gratis, men krever registrering, og kan fint benyttes kun som en måte å lære seg valutahandel eller annen trading. Det er også en fin nettmegler ellers.

Prøv en gratis demo av sosial trading her

All trading innebærer risiko. Sats kun kapital du tåler å tape. Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater. Dette innholdet er kun ment til opplæring, og er ikke å regne som investeringsråd. Kryptovalutaer kan svinge betydelig i verdi og passer derfor ikkefor alle investorer. Handel i kryptovalutaer er ikke underlagt noe EU-regulativ.

De store sosiale handelsnettverkene har en tradingplattform som lar deg se hva andre tradere handler til enhver tid. Velg tradere som har en tradingstil som passer din egen. Du kan via sosial trading følge andre tradere og kopiere disse, og oppnå den samme avkastningen som proffene. Ved å følge med på hva andre tradere gjør vil du også kunne oppdage profitable handelsmuligheter.

Ikke glem å sette stop-loss

Hovedgrunnen til at tradere taper penger er at de ikke setter stop-loss. Dette er en ordre som plasseres i systemet, og dersom tapet til en posisjon faller under en viss sum, vil man automatisk trekke seg ut av posisjonen, slik at man ikke taper ytterligere. Det er mulig å sette relativt tett stop loss, slik at tapet blir minimalt på hver ordre.

Å sette stop loss vil forhindre at du taper mer penger enn hva du kan akseptere, og det gir deg beskyttelse dersom markedet går deg imot. Bruk stop loss på en smart måte, så vil du umiddelbart se at dine tap vil begrenses.

Vent med å ta gevinst for tidlig

Kanskje den aller største feilen nye tradere gjør er å sikre gevinsten sin for tidlig. Ved å ta ut tidlig gevinst kan man unngå de virkelig store oppgangene, og man går glipp av betydelig avkastning. Hvis du vil lykkes med trading, bør du være disiplinert i forhold til din strategi, og ikke gjør forhastede handlinger som står i kontrast til den planen du har.

Stop loss: Ikke tap mer penger enn du må

Grådighet og frykt er de to dominerende psykologiske faktorene i alle finansmarkeder. For å gjøre gode investeringer må du følge med på utviklingen av det du investerer i. Med en gang markedet går din vei, og din posisjon viser at du har tjent penger, bør du følge ekstra godt med. Flytt din "stop loss" oppover mot et nytt nivå, for eksempel til inngangspris, slik at du ikke risikerer å tape på investeringen. Etter hvert kan du flytte stop loss videre oppover.

Planlegging i trading

Nesten uansett hva man skal lykkes med, så er planlegging en viktig faktor. Dette gjelder spesielt i trading. Du bør aldre trade på impuls bare fordi prisen på en valuta faller eller stiger raskt i verdi. En handel bør alltid planlegges på forhond. Definer kursmål (nivået der du skal ta gevinst), og definer stop loss (nivået der du selger deg ut, uansett hva som skjer).

Unngå dårlige handler i valutamarkedet

Det hører med til trading at man taper iblant. Det finnes sannsynligvis ikke en eneste vellyket trader i denne verden som aldri har tapt penger på en investering. Tap hører med til spillet, men det går fint så lenge du tjener mer enn hva du taper. I stedet for å kaste bort energien din på tapende trades, så bør du heller realisere tapet og fortsette videre til neste handelsmulighet.

Hva er din tradingfilosofi?

Når vi først er inne på det å kopiere proffene, så er det en annen ting du kan gjøre med sosial trading som også fungerer helt utmerket. De har en funksjon hvor du kan finne "guruer" i investeringsnettverket. Ikke nok med at denne funksjonen kan hjelpe deg å finne guruer, men det kan finne guruer som passer inn under din tradingfilosofi. Det er mange parametre du kan konfigurere slik at du finner en guru som samsvarer med din filosofi om trading.

Tilpass ditt portefølje til din personlighet

Et viktig tips til slutt dersom du bruker sosiale handelstjenester er at selv om du kopierer andre tradere, og de tilnærmet trader på vegne av deg, så betyr ikke det at de skal ta over din konto fullstendig.

Husk at du alltids kan overstyre en kopiert handel dersom du ser at dette ikke fører til profitt. Du kan også umiddelbart avbryte all kopiering av en trader dersom du ikke er fornøyd med avkastningen du får fra denne traderen. Samtidig bør du hele tiden holde utkikk etter nye profitable tradere som kanskje gjør det enda bedre enn de du allerede kopierer.

Handle i valuta og aksjer på ubegrenset tid med en demokonto hos nettmegler

Det vil bare bli viktigere å lære seg trading i årene som kommer. Dersom du ikke trader i det hele tatt, vil man gå glipp av de fantastiske mulighetene som finnes i finansmarkedene.

I de siste årene har det vært en strøm av mennesker som har ønsket seg å lære valutahandel og annen trading. De forstår at det man får igjen for tradisjonelle pengeplasseringer er marginalt, og at risikoen for selv vanlig banksparing kan være mye høyere enn hva man tidligere har antatt.

Derfor vil det være en god investering å benytte tid på å lære seg trading. I dette tilfellet er det få nettmeglere som kan måle seg med en gratis demo fra sosiale investeringsnettverk (se informasjon om dette i innledningen øverst på siden) hvor du kan prøve deg som trader og handle med fiktive penger i ubegrenset tid.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Sosiale investeringsnettverk på nett er tjenester for tradere som ønsker å handle derivater av aksjer, valuta og mer, og som vil utnytte de sosiale fordenele som finnes på internett.

Nettside til aksjetrading

Nettside til aksjetrading

Hvilken nettside og tjeneste er den beste for den som ønsker å drive aktiv aksjehandel? Mange benytter banken og handler kun i aksjer, men en daytrader behersker mange finansinstrumenter og vil gjerne bruke mange handelstjenester på nett.

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan kjøpe aksjer eller valuta

Mange lurer på hvordan de skal begynne når de skal handle valuta. Her er en guide som informerer om oppstart i valutahandel og mulige feil ved forex og valutatrading som man bør unngå.valutahandel.

Aksjer og aksjehandel

Slik lykkes du med aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er gøy, men ikke alle som leser denne bloggen er erfarne tradere. Derfor er det på sin plass med et kurs om handel med aksjer her!

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

De fleste vet at et aksjeselskap er delt inn i aksjer, og at ved å kjøpe noen av aksjene i et selskap blir du medeier i selskapet. Ved å kjøpe og selge aksjer om hverandre kan man spekulere i de konstante endringene i aksjekursene.

Kurs i daytrading og aksjehandel

Kurs i daytrading og aksjehandel

Nettmeglere på nett kommer i mange variasjoner. Noen er enkle, men fortsatt like gode. Andre tilbyr mange ekstratjenester som man ikke har behov for. Noen ekstratjenester, som gratis kurs i daytrading, er nesten alltid populære.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjehandel i praksis

Aksjehandel og valutahandel i praksis

Aksjehandel har lenge vært populært i Norge, men nå har også andre tradingformer blitt populære blant norske tradere og investorer.