Investor

En vellykket investering, enten det er i aksjer, valuta, kryptovaluta eller andre finansielle aktiva, krever en dyktig investor. Gjennom sosiale tradingnettverk kan man bli kjent med fremragende private investorer, kopiere handlene til ledende investorer i sanntid, og lære mer om trading. Enhver investor bør på eget initiativ sette seg inn i mulighetene ved sosial trading. Her kan du lære mer om bruken av- og fordelene ved sosiale investeringsnettverk, nettverksbaserte handelsplattformer og sosiale tradingplattformer. Mulighetene er mange, og fordelene er enorme.

Sosiale investeringsnettverk

Det fine med internett er at man kan dele kunnskap så enkelt. Disse ideene har også nå spiret i det finansielle miljøet. Gjennom kollektiv kunnskap og genuine belønningssystemer for å dele denne kunnskapen kan du nå ta del i en sosial revolusjon på nett som endrer måten mange millioner mennesker velger å investere på.

Sosial trading: Her er en gratis guide til sosial trading på norsk som bør leses. Der er også informasjon om nettmeglere og store tradingnettverk innen sosial trading. Se, følg og kopier handlingene til de beste traderne automatisk. Millioner av brukere over hele verden. Utmerket for den som ønsker å ta del i finansmarkedene på en annerledes måte, og som ønsker å dra fordel av sosial kapital.

Handle valuta: Valutamarkedet er verdens største finansielle marked. Verdien på valutaene måles opp mot hverandre. Når valuta skal sammenlignes uttrykkes verdien i valutakurser – disse kursene er i konstant bevegelse. Målet med valutaspekulasjon er kort og godt å få fortjeneste på disse kursbevegelsene.

En valutatransaksjon innebærer alltid et samtidig kjøp og salg. Dersom du kjøper én valuta, så selger man samtidig en annen. Sannsynligvis har du nok allerede handlet i valutamarkedet, kanskje uten å tenke over det. Som eksempel, dersom en person foretar et uttak i utenlandsk minibank – uttaket skjer via et norsk bankkort, i en minibank i Spania. Da trekkes et beløp i norske kroner fra din bankkonto (du selger norske kroner), samtidig som du mottar et annet beløp i euro (som er valutaen du kjøper).

Hvordan skapes fortjeneste i valutamarkedet? Det er et spørsmål mange lurer på. Enkelt forklart tjener du penger hvis verdien på den valutaen du kjøper går opp i verdi i forhold til den valuta du solgte. Hvis du kjøper euro og selger norske kroner (husk: kjøp og salg skjer samtidig), vil du tjene penger om euroen går opp i verdi.

Valutakursen mellom euro og norske kroner uttrykkes som EURNOK (består av to par valuta, og kalles et valutapar) og uttrykker verdien til 1 euro i norske kroner. Gitt at du kjøper euro med norske kroner (EURNOK) der hvor én euro er verdt 7,5425 kroner – når bør du veksle tilbake euro i norske kroner for å oppnå profitt: A) Ved valutakurs 7,5400 - eller B) Ved valutakurs 7,5450? Riktig svar er B - du selger selvsagt tilbake når valutakursen på den valutaen du har kjøpt går opp i verdi.

Valutahandel virker kanskje fremmed, men selv uten økonomisk bakgrunn eller tidligere erfaringer innen finans kan man med litt innsats forstå hvordan man handler med valuta fungerer i praksis. Markedet er åpent hele døgnet og det er svært spennende og utfordrende å ta del i handelen på verdens største markedsplass. Den raskeste måten å lære på vil være å prøve seg med et mindre beløp eller eventuelt via en gratis demokonto som tilbys av overnevnte tjenester.