Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

bli rik

Bli rik ved å start en bedrift eller jobb selvstendig, bli din egen sjef, og velg noe du er lidenskapelig opptatt av. Bli god på det du gjør, fokuser, jobb hardt, ha det morsomt, press dine egne grenser, ikke gi opp, tjen andre først.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

"Alle kan bli rik"

Vi hører ofte vellykkede mangemillionærer si at alle kan bli rik. Å bli rik skjer ikke av seg selv.

Hvis du vil bli rik, må du jobbe hard, men det skal være morro hele veien. I tillegg hjelper det om du er litt heldig på veien. Du må adoptere et tankesett som får deg til å trives med å prestere maksimalt dag etter dag.

Fokusere på et mål, heller enn all motgang, for er det noe som er sikkert her i verden, så er det at hvis du prøver å bli rik, så vil det ikke være lett. Men mulig, og til og med morro? Ja!

Alle kan bli rik, under forutsetning at du har et tankesett som tillater det. Den beste nyheten er at alle kan lære seg å tenke som de rike.

Ikke alle kan bli rik...

Folk flest yter ikke maksimalt. De fleste har et potensiale til å oppnå ting, og det som vi anser for å være langt utenfor rekkevidde, er kanskje ikke så uoppnåelig likevel.

Det hjelper ikke å bare tenke positivt. Du blir ikke rik av hardt arbeid. Den enkle oppskriften på å bli rik finnes ikke.

Mange leter etter en universal-oppskrift på rikdom. Det beste rådet er kanskje å finne noe man liker å holde på med, og som kan gi deg en inntekt du kan leve av. Det er ikke sikkert at det vil medføre rikdom, men i det minste har du da funnet noe som både er en inntektskilde og som gir deg arbeidsglede. Det er ikke alle forunt!

Er du heldig vil du også tjene mye penger på noe du liker å gjøre. Det sies at den som kun tenker på å tjene penger, og ikke tenker på gleden ved arbeidet, heller ikke kommer til å oppnå suksess. Motsatt har det blitt hevdet at om man jobber med noe man liker, så kommer ofte pengene av seg selv. Det hadde vært fint om det alltid var sånn, men det finnes nok eksempler på det motsatte også.

Pengenes ironi

Den gode nyheten er at du kan bli lykkelig og fornøyd selv uten rikdom. Mange jakter på å tjene mye penger i håp om å få økt frihet. Ironien er at mange av disse menneskene etter hvert glemmer det opprinnelige målet, og fortsetter jakten på penger og rikdom lenge etter innfrielsen av målet om økt frihet.

I takt med at inntekten øker, vil mange etablere dyrere vaner. Forbruk og livsstil koster plutselig mer. Nå må man ha mer penger til å finansiere tilværelsen. Med økt arbeidsinnsats kan man kanskje realisere drømmen om frihet. Illusjonen om fremtidig lykke opprettholdes.

Der det å tjene mer i seg selv er den eneste drivkraften i arbeidet, risikerer man å ende opp som en slave for pengene. Slik produseres store formuer og ulykkelige mennesker.

Noe penger kan hjelpe med å gjøre livet bedre, men verdien av å ha mye penger lett kan bli overvurdert.

Hvis man i jakten på suksess glemmer arbeidsglede og skaperglede, er det noe som er feil. For hva er egentlig suksess? Er det å ha mye penger? Eller er det å gjøre noe man liker, og samtidig skape noe som har verdi for andre?

Det viktigste er kanskje derfor å finne ut hvordan du kan tjene penger på noe som synes er morsomt å holde på med, og som i tillegg har verdi for andre.

Noen ideer du kan tjene penger på

Hvis du tror noe er uoppnåelig, så er det sannsynligvis det. Og dersom du tror det er mulig å oppnå noe, så vil du i det minste gjøre et forsøk for å finne ut hva du er i stand til. Det som prøver, kan feile iblant, men de som aldri prøver, vil aldri lykkes. Du må tørre å feile, og ikke være redd for nederlag. Det er mulig å prøve igjen. Og igjen. Helt til du lykkes.

Det er ikke alle som blir rik i denne verden, og penger kommer sjelden rekende på ei fjøl. Heldigvis er det likevek ikke så alt for vanskelig å tjene penger.

Vi har mange ideer til hvordan man kan begynne å tjene penger, kanskje noen av disse kan inspirere deg også: Slik tjener du penger!

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.

Falske penger

Falske penger

Produksjon av falske penger er ingen genistrek. Du blir sannsynligvis tatt, og det er en svært alvorlig forbrytelse. Finn ut hvordan du kan printe penger helt lovlig!