Finansrådgivning

Finansrådgivning er ikke alltid hva det ser ut som. Selv de mest troverdige norske selskaper kommer med fatalt dårlige råd til sine kunder. Pass opp for ulv i fåreklær!

finansrådgivning

Finansrådgivere fremstår ofte som karismatiske, veltalende, og kunnskapsrike. Ofte er de bare selgere i forkledning, aller mest er de opptatt av sin egen lommebok.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Svindel

I veldig mange tilfeller er rådgivere innen finans mer en selger enn en rådgiver. De pynter seg med titler som "finansrådgiver", "markedskonsulent" eller "investeringskonsulent". Bak fasaden er de likevel kun selgere som først og fremst er ute etter å tjene penger på sine kunder.

Rådgiving innen finans er en skitten bransje. Løgnaktige skurker uten moralsk ryggrad er ikke akkurat mangelvare i denne bransjen.

Det finnes selvsagt selskaper som gjør en god jobb, og som tross alt gir gode råd. Problemet er ofte at kundene blir forspeilet et annet risikobilde enn det som er tilfelle, eller de får forventninger om høyere avkastning enn det som er realiteten.

Det er lett å la seg lure. Veltalende menn med slips og sorte dresser som er god på salg kan overtale de fleste til å investere i nesten hva som helst. De pøser på med anmodninger om å investere i ubrukelige spareprodukter og høyrisikable prosjekter.

Fasaden er alltid forlokkende. Prospekter som lover gull og grønne skoger, og som mellom linjene lover deg å tjene mye penger og oppnå en høy avkastning.

Investering i kunnskap, eller stoler du på selger?

Invester aldri i noe du selv ikke har kunnskaper om. Sett deg godt inn i produktet eller selskapet som du investerer i. Hvis du ikke forstår hva produktet består av, og hvis du ikke har full oversikt over risiko og avkastning i forhold til dette produktet, så er det bare å glemme å investere penger her.

I de aller fleste tilfeller er det dumt og naivt å stole på selger dersom du har manglende kunnskaper. Det vil som regel være i selgers interesse at du oppnår god avkasstning slik at du blir en fornøyd kunde, men i mange tilfeller får du et uriktig bilde av hvilken risiko og avkastning produktet innebærer.

Husk at investeringsrådgivere i banker og investeringsselskaper først og fremst er ute etter pengene dine. Går det dårlig med investeringene er det du som taper, de tjener fortsatt penger på gebyrer og kan ta den risikoen som passer best.

Strukturerte spareprodukter

Strukturerte spareprodukter er en investering som har blitt promotert av finansinstitusjoner i Norge, deriblant selskapene Acta Kapitalforvaltning og DNB NOR.

Måten disse produktene har blitt markedsført på viser hvor grådige bankene og investeringsselskapene har vært. De har gått bak ryggen til folk og lurt kundene sine trill rundt. Kundene hadde et annet bilde av risiko og avkastning enn det som faktisk var tilfelle.

Aggressiv markedsføring av slike produkter ble forbudt av Kredittilsynet i 2008, men før forbudet kom var det plassert nærmere 50 milliarder i Norge hos finansinstitusjoner, og en vesentlig del av dette omfatter strukturerte spareprodukter fra kunder som var uvitende om hva de faktisk hadde investert i.

Disse sammensatte produktene har vært så vanskelig å forstå, at selv høyt utdannede økonomer har vanskelig å forstå hva som egentlig selges. Hvordan skal da den alminnelige kunde kunne forstå hva de faktisk inveterer i?

Svindel

Kjente finansmenn og professorer har uttalt at strukturerte spareprodukter er svindel, og at bankene og finansinstitusjonene har visst om at disse produktene var bedrageri fra ende til annen.

Den tidligere finansmannen Bernard Madoff er en av tidenes største svindlere, men langt fra den eneste kjeltringen innen finans.

I Norge finnes det nok av grådige finansfolk som er ute etter pengene dine. Glem ikke det neste gang du snakker med en tilsynelatende hyggelig selger. I det ene øyeblikket deler han sine personlige opplevelser og snakker om helgens hyggeligste begivenhet, like etterpå forteller han om en fabelaktig investering som du ikke har råd til å gå glipp av.

Pass opp for grådige banker, utspekulerte djevler, og løgnaktige bedragere!

Bli ekspert selv og tjen mer penger

Ikke stol på det bankene forteller deg uten videre. Hent inn informasjon på egenhånd, bli ekspert selv, og lær deg hvordan du kan tjene penger innen finans uten å bruke banken eller andre finansinstitusjoner som mellomledd.

Det er enklere enn mange tror å oppnå en god avkastning på selvstendig aksjehandel og valutahandel. Selvfølgelig må du ha et minimum av kunnskap, men dette kommer etter hvert som du får erfaring. Ingen blir født med kunnskaper om valutahandel, dette er ting som kan læres, og selv de aller beste startet på bar bakke. Kunnskap er din nøkkelen til å tjene mye penger.

Kunnskap om investeringer har en økonomisk verdi i seg selv, og ved å være aktiv i valutahandel og aksjehandel vil du ikke bare få muligheten til å tjene mye penger, du vil også lære deg hundrevis av nyttige triks som kan berike deg på alle mulige måter.

I Norge har du et stort antall muligheter til å bli rikere, og du trenger verken banken eller arbeidsgiver til å hjelpe deg. Vi har flere tips til deg om hvordan du kan tjene penger på egenhånd.