Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

valutahandel aksjehandel

Valutahandel og aksjehandel gjør det mulig for alle å tjene mer penger ved å bruke penger de allerede har. Du trenger ikke være rik for å begynne, noen tusen kroner eller selv bare få hundre kan være nok til å begynne.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

Når du skal tjene penger på aksjer eller valuta må du huske på at dette kan bety at du taper alt. Det er ikke alle som tjener penger på aksjehandel. Det samme gjelder for valutahandel.

Aksjemegler

Når du skal handle aksjer må du benytte en aksjemegler. Det finnes mange aksjemeglere å velge mellom. Her er en liste over aksjemeglere.

Aksjehandel

Den som driver med aksjer tjener ikke bare penger på å kjøpe og selge aksjer med fortjeneste. Du kan også tjene på å eie en aksje hvis du får utbytte. Det er dessuten mulig å tjene på aksjer som går ned i verdi, det er nesten det motsatte av ordinær aksjehandel, og kalles shortsalg.

For å handle aksjer trenger du penger, og du må ha en aksjemegler. Du må også ha en VPS konto, dette informerer din aksjemegler deg om. For å lykkes trenger du også et minimum av basiskunnskaper om aksjehandel. Aksjemeglere du kan bruke er blant annet banken din eller aksjemeglere på internett.

Enkelte utenlandske nettmeglere lar deg handle aksjer og derivater fullstendig uten VPS. Det kan ha fordeler, og med automatiske utfylte skjemaer er det ingen grunn til å begrense utvalget til kun norske nettmeglere. De utenlandske nettmeglerene har blitt gode på å tilpasse seg et internasjonalt marked, og mange daytradere har innsett at det finnes mange gode tjenester utenfor landegrensene.

Hva er valutahandel?

Når du handler med valuta så kjøper du en sort valuta og selger en annen, to ganger. For å bli rik på valutahandel må du ikke nødvendigvis foreta noen få store investeringer eller svært mange små handler hver dag.

Det er mulig å tjene penger på valuta selv med ganske små beløp. Du trenger ikke være rik for å begynne med dette, noen tusen kroner er nok, eller selv noen få hundre kan være nok til å prøve seg.

Andre har skrevet mer om dette før, se blant annet denne guiden til valutahandel.

Husk at aksjehandel og valutahandel innebærer risiko, og du skal derfor aldri satse mer penger enn du har råd til å tape. Selv om du følger rådene til erfarne investorer, er det ingen garanti for at du kommer til å tjene penger. Sett deg alltid inn i risikoen og få en grunnleggende forståelse av markedet og mulighetene før du begynner å handle. Noen investeringsformer kan innebære mer risiko enn andre, og man bør forstå ethvert instrument man ønsker å handle i.

Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Bli rik fort

Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.

Bli millionær

Vil du bli millionær?

Vil du bli millionær? Finn ut hva som er hemmeligheten til å bli dollarmillionær. Les om den spennende og morsomme veien du må gå for å tjene opp en formue på 6-7 millioner kroner.