Råvarehandel på nett

Hvordan begynne med råvaretrading, eller å handle med råvarer? Råvarehandel utføres gjerne via derivater, spesielt CFD-er eller opsjoner, som er et finansinstrumenter som speiler råvareprisene.

Råvarehandel på nett
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Råvarehandel

Handel med råvarer i form av CFD-er er selvfølgelig ikke uten risiko, ettersom prisene på råvarer går opp og ned.

Slik handler du råvarer

Råvarer er jo egentlig ikke det man kjøper. Skal du investere (eller rettere sagt: spekulere) i olje, gull, hvete, eller en annen råvare, så kjøper du naturligvis ikke selve råvarene. Om du er villig til å investere 300.000 norske kroner på brentolje, så kjøper du et derivat av dette, altså mottar du ikke oljen i seg selv, men du får et papir på at du eier så-og-så mye olje. Vanskeligere er det ikke.

Du må handle råvarer via en megler som selger råvarederivater. Se vår oversikt over nettmeglere som passer dine behov. Her finner du meglere med følgende kvaliteter:

  1. Nettmeglere med mange handelsmuligheter.
  2. CFD-handel i råvarer og råvarederivater.
  3. Trading med råvarederivater i form av CFD.
  4. Sosial trading tilbys via utvalgte nettmeglere.

De nevnte tjenester gir deg mulighet til å handle råvarederivater, valuta og noen har også mulighet for å handle aksjer og andre derivater. Alle disse er helt trygge og seriøse tjenester, skulle vi anbefalt bare én av disse måtte det nok blitt den første på listen, men alle er som sagt gode og ypperlige til råvarehandel.

Hvordan lykkes med trading i råvarer

Spekulativ råvarehandel er i utgangspunktet forbeholdt erfarne tradere.

Det store spørsmålet er...

Hvordan kan du vite om prisen på olje eller andre råvarer skal opp eller ned?

Det korte svaret på dette er at du KAN IKKE vite sikkert hva som går opp i verdi. Du kan bare spekulere i dette, og det er derfor det kalles råvarespekulasjon. Man spekulerer på prisretningen på råvarederivater.

En dyktig spekulant har gjerne god forståelse av markedet. Dette er jo en svært lukurativ virksomhet såfremt man klarer å gjette retningen på markedet. Tro likevel ikke at det er lett, mange taper penger på CFD-handel.

En fin måte å få en innføring i råvarehandel på er å ta del i markedet. Man forstår så mye mer når man selv tar del i noe, og slik er det også med trading i råvarer. Du kan starte ved å opprette en CFD-konto hos nettmegler og prøve deg frem med noen handler og små beløp.