Lotterisvindel

Lotterisvindel på internett er et omfattende problem, og mange har blitt lurt. Dersom du mottar en melding fra et lotteri i utlandet om at du har vunnet penger, selv om du ikke har kjøpt et lodd, er det nesten garantert et forsøk på svindel.

lotterisvindel
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Svindel

El Gordo er det populære statslotteriet i Spania. Ingenting svindelaktig med det lotteriet, og du kan spille på lotteriet over internett.

Problemet er at svindlere bruker merkenavnet El Gordo i sine egne svindelbrev for å fremstå som troverdige. De har spesialisert seg på å svindle blant annet nordmenn, og de er gode til å overbevise.

Før de "angriper" deg vet de mye om deg: Hvor du bor, adressen til arbeidsplassen din, navn på familiemedlemmer og kankje hvilken utdanning og bakgrunn du har. Ikke spør oss om hvordan de vet dette, det kan være identitetstyveri fra phishing, eller de kan ha brukt norske registre, FaceBook, eller andre kilder.

Lever brevet til politiet, eller kast det i søpla!

Vårt råd er å kaste alle slike brev, og ikke kontakte svindlerene. Alternativt kan du levere det til politiet som vil ta saken videre. Det kan være flere som har blitt kontaktet, og hvis politiet blir gjort oppmerksom på dette kan du bidra til å unngå at andre blir lurt.

Brevet sendes fra svindlerene, og har ingenting med El Gordo lotteriet å gjøre. Neste gang kan det være et annet lotteri. Kanskje vi snart ser at svindlere bruker merkenavnet til Norsk Tipping for å svindle nordmenn?

Dersom du faktisk har deltatt i lotteriet, må du selvfølgelig sjekke om du har vunnet en premie. Svindlerene vet ikke hvilke lottotall du har brukt. Det kan også være en ide å kontakte det gjendelde lotteriet eller den lotteriagenten du bruker når du spiller lotto.

Spill lotto tryggere på internett

Forutsetningen for å vinne på utenlandske lotterier er naturligvis at du må delta. Hvis du får et svindelbrev i posten om at du har vunnet en premie i et lotteri som du ikke har deltatt på, vel, da bør det ringe en bjelle.

Lotteriagenter på nett

Hvis du ønsker å spille på El Gordo eller andre utenlandske lotterier kan du bruker en nettbasert lotteriagent til lottospill.

Verdens største lotteriagenter kan by på komplette tilbud for deg som ønsker å delta i utenlandske lotterier. Begrunnelsen for å spille på disse lotteriene er i hovedsak muligheten til å vinne betydelig mer penger, og toppgevinstene har en verdi på flere 100 millioner kroner i de største lotteriene! Selvfølgelig er det svært små sannsynligheter at man kommer til å vinne, men det er mange som likevel ønsker å delta.