Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Sosiale investeringsnettverk på nett er tjenester for tradere som ønsker å handle derivater av aksjer, valuta og mer, og som vil utnytte de sosiale fordenele som finnes på internett.

Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Sosiale tradingnettverk gjør det mulig å kopiere andre tradere og deres handler i markedet. eToro er det desidert største i denne kategorien, og benyttes av millioner av tradere allerede. Det fungerer utmerket, er lærerikt, og ikke minst er det gratis å prøve. Hvis man kun benytter en demo av tjenesten er det også risikofritt, men dersom man setter inn egne penger er det viktig å være klar over at derivater med giring slik som CFD (contract for difference) er finansielle produkter som innebærer høy risiko og det er fare for at hele kapitalen kan gå tapt.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle aksjer

Sosiale investeringer er en type tjeneste for både tradere som ønsker å spekulere i prisbevegelsene på alt fra aksjer, valuta, råvarer og annet. Dette foregår her via såkalte differansekontrakter (eller CFD / Contract for Difference).

CFD-er er girede produkter, som selvfølgelig betyr at risikoen øker betraktelig. Det byr også på muligheter som profesjonelle tradere ønsker å dra nytte av, i form av at man kan oppnå en høyere avkastning dersom det man handler går den riktige veien.

Det skal også nevnes at de fleste som prøver seg på valutahandel vil tape penger, og dette er defor ikke noe som passer for alle.

Hvordan begynne å handle med sosiale investeringer hos eToro

Det er enkelt å åpne en konto hos en tilbyder av sosiale investeringer. Først må man registrere seg med epost-adresse og så er man i gang.

Det er ikke nødvendig å sette inn et innskudd dersom man ikke ønsker å handle med egne penger. Demo-versjonen er gratis og det er ingen forpliktelser om innskudd i fremtiden ved benyttelse av denne. Man kan dessuten prøve demoen så lenge man ønsker, og dermed trene på handel i markedet helt risikofritt.

Prøv en gratis demo av eToro her

Du finner også en risikofri og gratis demo der, slik at du kan foreta simulerte investeringer i finansmarkedet.

*All handel innebærer risiko. Handel i derivater eller finansielle instrumenter med belåningsgrad innebærer høy risiko, og det er derfor ikke anbafelt å handle for penger man ikke kan tape. Vær sikker på at du forstår risikoen fullstendig før du begynner å handle.

Hva er sosiale investeringer

Sosiale investeringer utføres gjennom de sosiale investeringsnettverkene. I de største nettverkene finnes det millioner av tradere. Du kan kopiere hvem som helst i nettverket.

Det ligger noe mer til slike tjenester enn kun det å oppnå avkastning på pengene dine. Du kan også lære ved å studere andre tradere gjennom deres live trades.

Enkelte av disse traderne er ekstremt dyktige, men selvfølgelig er alle tradere feilbare, så det går aldri i pluss hver dag.

Selv om du skulle kopiere den traderen som har hatt positiv avkastning i mange måneder på rad, er det ingen garanti for at dette vil fortsette. Derfor er det også en risiko, selv om det kanskje ikke er åpenbart. Man må i verste fall være beredt på å tape hele kapitalen hos nettmegleren.

Hvorfor mange tradere bruker sosiale investeringer

Målet for mange tradere er nok å mangedoble pengene gjennom sosiale investeringer, men man skal huske på at handel i derivater og girede produkter også innebærer risiko.

Det er noe de fleste forstår, men det er vitkig å forstå akkurat hvilken risiko man utsetter seg for. Dette er ikke det samme som en investering, men derivathandel ved CFD-er innebærer høy risiko. Når det er sagt så er det også en del muligheter som er unike for denne type handel, og det er dette som tiltrekker mange erfarne tradere.

Kort fortalt er sosiale investeringer en mulighet til å prøve seg i sosial trading på nett, og en av de bedre tilbyderne av slike tjenester, kanskje den beste. Man kan prøve ved å sette inn egne penger om man er erfaren og kompetent nok, eller risikofritt gjennom en øvelseskonto.

*All handel innebærer risiko. Handle kun for penger du har råd til å tape.

Hos sosiale investeringsnettverk kan man enten handle med deres demo (sosiale handelsplattform demo), eller ved å begynne med egne penger dersom du er en profesjonell trader som forstår risikoen. Det er ingen forpliktelser om å sette inn penger hvis man ikke ønsker dette, og man kan sette inn et innskudd når som helst når du selv er klar for å å spekulere med dine egne penger.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Nettside til aksjetrading

Nettside til aksjetrading

Hvilken nettside og tjeneste er den beste for den som ønsker å drive aktiv aksjehandel? Mange benytter banken og handler kun i aksjer, men en daytrader behersker mange finansinstrumenter og vil gjerne bruke mange handelstjenester på nett.

Aksjetips og aksjehandel

Aksjetips: Tips om aksjer og aksjehandel

Å begynne med trading i aksjer eller andre finansielle instrumenter kan være litt av en utfordring. Vi har derfor satt opp våre viktigste tips til hvordan du kan lykkes med trading.

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan kjøpe aksjer eller valuta

Mange lurer på hvordan de skal begynne når de skal handle valuta. Her er en guide som informerer om oppstart i valutahandel og mulige feil ved forex og valutatrading som man bør unngå.valutahandel.

Aksjer og aksjehandel

Slik lykkes du med aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er gøy, men ikke alle som leser denne bloggen er erfarne tradere. Derfor er det på sin plass med et kurs om handel med aksjer her!

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

De fleste vet at et aksjeselskap er delt inn i aksjer, og at ved å kjøpe noen av aksjene i et selskap blir du medeier i selskapet. Ved å kjøpe og selge aksjer om hverandre kan man spekulere i de konstante endringene i aksjekursene.

Kurs i daytrading og aksjehandel

Kurs i daytrading og aksjehandel

Nettmeglere på nett kommer i mange variasjoner. Noen er enkle, men fortsatt like gode. Andre tilbyr mange ekstratjenester som man ikke har behov for. Noen ekstratjenester, som gratis kurs i daytrading, er nesten alltid populære.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjehandel i praksis

Aksjehandel og valutahandel i praksis

Aksjehandel har lenge vært populært i Norge, men nå har også andre tradingformer blitt populære blant norske tradere og investorer.