Aksjehandel og valutahandel i praksis

Aksjehandel har lenge vært populært i Norge, men nå har også andre tradingformer blitt populære blant norske tradere og investorer.

valutahandel
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle aksjer

Foruten kunnskap om handel med aksjer, valuta, råvarer eller indekser, er det to ting du trenger for å begynne å med valutaspekulasjon: kapital som du er villig til å benytte til spekulative formål, og en nettmegler hvor du kan sette inn denne kapitalen.

Penger: La oss si du har 5000 kroner som du er villig til å bruke til aksjehandel. Da har vi kapital-biten på plass, du har penger.

Nettmegler: Det finnes mange gode CFD-tjenester å velge blant, men la oss anta at du nå har funnet en CFD-tjeneste som passer for deg. Da har vi det vi trenger for å komme i gang: en nettmegler og penger vi kan bruke hos denne nettmegleren.

Eksempel på handel med CFD-er i aksjer, valuta og mer

Det finnes mange nettmeglere å velge blant om du skal handle i aksjer, valuta, råvarer eller annet.

Dersom du ønsker å handle i derivater som CFD, kan du benytte en CFD-tjeneste.

Via slike nettmeglere kan du handle CFD-er i aksjer, valuta, råvarer, indekser, ETF og CFD.

La oss ta utgangspunkt i at du ønsker å handle aksje-CFD (eksempelet under kunne like gjerne vært for valutahandel).

Du studerer aksjen Amazon, og tror den kommer til å gå ned i verdi. Selv om den går ned i verdi, kan du ta en fornuftig posisjon ved å "shorte" Amazon-aksjen.

Ingen bør handle aksjer, valuta, råvarer, indekser eller CFD-er uten å forstå seg på hva dette innebærer.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Aksjehandel: Se hva vennene dine handler

Sosiale investeringsnettverk på nett er tjenester for tradere som ønsker å handle derivater av aksjer, valuta og mer, og som vil utnytte de sosiale fordenele som finnes på internett.

Nettside til aksjetrading

Nettside til aksjetrading

Hvilken nettside og tjeneste er den beste for den som ønsker å drive aktiv aksjehandel? Mange benytter banken og handler kun i aksjer, men en daytrader behersker mange finansinstrumenter og vil gjerne bruke mange handelstjenester på nett.

Aksjetips og aksjehandel

Aksjetips: Tips om aksjer og aksjehandel

Å begynne med trading i aksjer eller andre finansielle instrumenter kan være litt av en utfordring. Vi har derfor satt opp våre viktigste tips til hvordan du kan lykkes med trading.

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan kjøpe aksjer eller valuta

Mange lurer på hvordan de skal begynne når de skal handle valuta. Her er en guide som informerer om oppstart i valutahandel og mulige feil ved forex og valutatrading som man bør unngå.valutahandel.

Aksjer og aksjehandel

Slik lykkes du med aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er gøy, men ikke alle som leser denne bloggen er erfarne tradere. Derfor er det på sin plass med et kurs om handel med aksjer her!

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

De fleste vet at et aksjeselskap er delt inn i aksjer, og at ved å kjøpe noen av aksjene i et selskap blir du medeier i selskapet. Ved å kjøpe og selge aksjer om hverandre kan man spekulere i de konstante endringene i aksjekursene.

Kurs i daytrading og aksjehandel

Kurs i daytrading og aksjehandel

Nettmeglere på nett kommer i mange variasjoner. Noen er enkle, men fortsatt like gode. Andre tilbyr mange ekstratjenester som man ikke har behov for. Noen ekstratjenester, som gratis kurs i daytrading, er nesten alltid populære.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.