Bruttonasjonalprodukt - hva er det?

Bruttonasjonalprodukt - hva er det?
26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Ikke mange har hørt om bruttonasjonalprodukt, da de fleste mennesker refererer til brutto nasjonalprodukt som BNP. BNP beregnes som all privat konsum pluss brutto investering pluss offentlige utgifter pluss eksport minus import. BNP er studert av mange tradere og investorer i finansmarkedene, herunder i Forex markedet, som en del av fundamental analyse. Den tillater tradere og investorer å vurdere hvor godt en bestemt økonomi gjør.

BNP er faktisk en lagging statistikk og er utgitt i tre separate stadier. Først av alt, blir forhånd tallene slippes. I den andre fasen, er de foreløpige tallene sluppet. I den tredje og siste fasen, er de endelige tallene slippes. De første forhånd tallene slippes på den aller siste dagen i hvert kvartal i år (en fjerdedel er 3 måneder lang, er det en kvart år).

Bruttonasjonalprodukt forteller hovedsakelig oss om ikke en økonomi vokser eller krymper - det forteller oss den faktiske veksten i en økonomi. Så kan tradere og investorer og selv den generelle befolkningen bruker BNP å danne meninger om hvorvidt en økonomi går godt eller så bra som forventet og om ikke en økonomi med en god eller dårlig fremtid. Vanligvis, jo større BNP er bedre for en økonomi. Men med BNP (akkurat som med alle andre slags fundamental analyse), er det mer om å sammenligne resultatene med tidligere spådommer og forventninger. Hvis resultatene ikke veie opp til tidligere spådommer og forventninger, vanligvis resultatene blir sett på som negativt. En økonomi kan være i en forferdelig tilstand, men fortsatt ser tiltalende så lenge det blir bedre.

Sammendrag: Bruttonasjonalproduktet (BNP) er en viktig del av fundamental analyse, som det tillater tradere og investorer å vurdere hvor en bestemt økonomi er på vei og om ikke det følger sin spådd og forventet tidsplan. Hvis det er, eller overgå spådommer og forventninger, vil økonomien valuta ser til å være mer attraktivt å kjøpe inn. Hvis en økonomi ikke klarer å møte spådommer og forventninger, vil økonomien valuta se mindre attraktivt å kjøpe seg inn. Formelen som brukes til å beregne er rett og slett (C + I + G + X - M, sette ord ovenfor), men tradere og investorer trenger bare å vite den faktiske resultatet av formelen for å arbeide med BNP, for eksempel i 2010, likestilles USA nominelt BNP til $ 14.582 billion i motsetning til $ 14.044 billion i 2009. Du bør huske skjønt, at det er egentlig to typer BNP: det er nominell BNP og også ekte BNP. Nominelt BNP er i hovedsak et resultat som er utledet fra ligningen over, men reelt BNP tar hensyn til inflasjon. BNP er også kjent som inflasjonsjustert BNP og har en tendens til å være mer nyttig for tradere og investorer som nominelt BNP kan stige enda reelt BNP kan falle. BNP tillater oss å vurdere hvorvidt en bestemt økonomi blir virkelig vokser eller ikke - handelsmenn og investorer bør vurdere reelt BNP mer enn nominelt BNP når gjennomføre fundamental analyse.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked