Verdens største finans marked

Verdens største finans marked
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Valutamarkedet er stedet der man handler valuta. Målet er direkte eller indirekte å skape profitt. Valutamarkedet kalles også ofte for Foreign Exchange, ForEx, eller forkortet FX.

For å tjene penger på valutahandel må man ha gode kunnskaper om valutamarkedet. Alternativt kan man overlate den jobben til teknologien ved hjelp av et valutaprogram.

De som handler i valuta markedet er privatpersoner, men også store banker, sentralbanker, valuta spekulanter, selskaper, myndigheter og andre finansinstitusjoner.

Det gjennomsnittlige daglige volumet i det globale valutamarkedet og beslektede markeder er stadig voksende. Daglig omsetning er 4 trillioner dollar.

Børsomsatte FX futureskontrakter ble introdusert i 1972 i Chicago Mercantile Exchange og blir i dag aktivt handlet i forhold til de fleste andre futureskontrakter.

De fleste vestlige land tillater handel med valuta produkter (slik som valuta futures og opsjoner på valuta futures) på børser. Alle disse land har allerede fullt konvertibel kapital kontoer.

Valutahandel er blitt populært

Valutahandel økte med nesten 40% mellom april 2005 og april 2006 og hadde da mer enn fordoblet seg siden 2001. I 2010 er det mange privatpersoner som bedriver med valutahandel på lik linje som aksjehandel.

Flere og bedre valutasystemer har gjort valutahandel mer tilgjengelig for nye aktører, slik som privatmarkedet.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Algoritmehandel

Algoritmehandel: beste roboter på markedet?