Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutakurser

Skal du handle valuta eller kryptovaluta er det beste og tryggeste alternativ å benytte en nettmegler. Det finnes mange nettmeglere å velge mellom, her ser du en oversikt over populære nettmeglere hvor du kan kjøpe og selge valuta, krypto, aksjer, ETF, derivater, råvareprodukter og mer.

27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Sanntidsinfo av valutaer

Leter du etter sanntidsinformasjon av populære valutapar? Her finner du oppdaterte valutakurser i sanntid. Se valutakursen på USD/NOK, EUR/NOK og mange andre valutapar der.

Analyse av valutapar og valutakurser

Hvis det var mulig å predikere en valutakurs fremtidige svingninger helt riktig hver gang, ville man blitt rik veldig fort. Dette er ingen som klarer, men det finnes teorier som kan være nyttig når man skal predikere valutakurser.

Viktig: Dersom du ikke ønsker å lære deg valutahandel kan du benytte en valutarobot som gjør hele jobben for deg, og gir deg analyser om valutakurser.

Slik predikerer du valutamarkedet

Det finnes igrunn ingen perfekt måte å predikere forex markedet i Norge, her er noen metoder som blir brukt, men som ofte ikke fungerer (se lenger ned for flere metoder å predikere markedet på).

Internasjonal paritet versus kjøpekraft, renteparitet, og Fisher effekten: Dette er teorier som gir en logisk forklaring på svingninger i valutakurser, men disse teoriene har svakheter basert på en rekke forutsetninger som sjelden er tilsvarende det som finnes i den virkelige verden. Derfor er disse teoriene først og fremst av interesse for fagfolk og de vil ikke bli diskutert videre her.

Betalingsbalansen (modell) Denne modellen, eller teorien om du vil, fokuserer i stor grad av omsettelige varer og tjenester for å predikere valutakurser og forklare svingninger, og ignorerer de globale kapitalstrømmene. Modellen feilet da den skulle gi en forklaring på den kontinuerlige styrkingen av dollar i løpet av 1980-tallet og de fleste deler av 1990-tallet på USAs stigende driftsunderskudd, og er derfor lite brukt i dag.

Markedsmodell vurderer valutaene som en viktig aktivaklasse for prosjektering i investeringsporteføljer. Eiendeler prisene påvirkes hovedsakelig av folks vilje til å holde eksisterende mengder av eiendeler, som igjen avhenger av deres forventninger om fremtidig verdi av disse eiendelene. Eiendelen markedet modell for valutakursen besluttsomhet uttaler at kursen mellom to valutaer representerer prisen som akkurat balanserer den relative forsyninger av og etterspørsel etter, eiendeler denominert i de valutaene.

Ingen perfekt valutakurs teori

Ingen av modellene er utviklet så langt lykkes å forklare valutapriser og volatilitet i lengre tidsperioder. For kortere tidsrammer (mindre enn et par dager) kan noen av modellene likevel være nyttige og blir i noen tilfeller brukt av de som driver med valutatrading.

Algoritmen kan være konstruert for å forutsi prisene. Små og store institusjoner og profesjonelle enkelte tradere har gjort konsekvent profitten fra den. Det er forutsatt fra oven modeller som mange makroøkonomiske faktorer påvirker valutakurser og til slutt valuta prisene er et resultat av to styrker av tilbud og etterspørsel. Verdens valutamarkedene kan betraktes som en stor smeltedigel: i et stort og stadig skiftende blanding av aktuelle hendelser, tilbud og etterspørsel faktorer er i stadig endring, og prisen på en valuta i forhold til en annen turnus tilsvarende. Ingen andre markedet omfatter (og distills) så mye av hva som skjer i verden til enhver tid som valuta.

Tilbud og etterspørsel påvirker valutakursen

Tilbud og etterspørsel etter enhver valuta, og dermed verdien, ikke er påvirket av ett element, men av flere. Disse elementene vanligvis faller i tre kategorier: økonomiske forhold, politiske forhold og markedets psykologi.

Finn en nettmegler

Skal du handle valuta eller kryptovaluta er det beste og tryggeste alternativ å benytte en nettmegler. Det finnes mange nettmeglere å velge mellom, her ser du en oversikt over populære nettmeglere hvor du kan kjøpe og selge valuta, krypto, aksjer, ETF, derivater, råvareprodukter og mer.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked

Algoritmehandel

Algoritmehandel: beste roboter på markedet?