Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Valutarobot
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Det finnes flere valutaroboter (forex roboter) på markedet i dag.

En god valutarobot samler inn store mengder data, og gir deg en analyse over situasjonen. Programmet forteller deg rett og slett hva det mener du bør gjøre for å tjene mest på valutahandel i en gitt periode.

Det finnes flere typer tradingroboter og verktøy for algoritmehandel, vi kan dele disse inn i følgende grupper:

  • Billige finansroboter som lover å gjøre deg rik, automatisk roboter som selges "billig" og der utvikleren eller selgeren lover deg 1.000% avkastning på noen få måneder. De garanterer nøyaktighet under alle markedsforhold. Problemet med robotene i denne kategorien er at det er bare tull, alt sammen. De gir i beste fall like gode resultater som en spåkone, eller man kan benytte en terning eller kaste krone og mynt. Styr unna.
  • Algoritmer for semi-profesjonelle tradere. Hobbytradere, mindre foretak og selvstendige tradere kan være interessert i å kjøre algoritmer som foreslår potensielt profitable handler på bakgrunnav bearbeidet stordata eller andre analyser. Prisen kan være avgjørende. Forvent ikke å finne en handelsrobot som konsekvent leverer gode analyser til en billig penge. Amatør-robotene kan ha noe for seg, men man får det man betaler for (men pass opp: høy pris er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel). Disse robotene er ikke perfekte, men kan gjerne fungere som et supplement til andre beslutningsverktøy når man skal foreta handler i markedet.
  • Algoritmehandel for proffe: De superrike har tilgang til helt spesielle robotverktøy. Noen roboter forvalter milliardverdier uten at mennesker er aktivt involvert i handelen. Til dette benyttes avansert teknologi som innebærer blant annet bruk av kunstig intelligens, superdatamaskiner og avansert matematikk og fysikk. Utenforstående vet lite om hva som faktisk foregår på høyt nivå innen robothandel, men det er ingen hemmelighet at slik handel foregår i utstrakt grad i verdens finansmarkeder. Dessverre er ikke denne teknologien tilgjengelig for de fleste. De aller beste algoritmene og systemer for robothandel er kun tilgjengelig for noen få av de aller største bedriftene i verden. Selv ikke disse robotene er perfekte under alle markedsforhold, og store ressurser benyttes nok for å videreutvikle og tilpasse algoritmene.

Robothandel er for de fleste ikke noe man bør bruke for mye tid på.

Algoritmehandel kort oppsummert

De "billige" robotene er ofte svindel eller helt ubrukelig.

De litt dyrere algoritmeroboter kan være supplement til beslutninger, men ikke gode nok til at roboten selv feilfritt kan forvalte pengene dine, det vil aldri gå bra til slutt. Man konkurrerer med de beste robotene i markedet, og er derfor dømt til å mislykkes.

De beste algoritmerobotene er for det første ikke tilgjengelig for andre enn en noen svært få priviligerte bedrifter. Man kan trøste seg med at heller ikke disse robotene er perfekte pengemaskiner.

Algoritmehandel er spennende i seg selv, men det kan være bortkastet ressursbruk for alle andre enn de mest priviligerte inenn finanseliten.

Å kjøpe en "finansrobot" i håp om å tjene penger på algoritmehandel er i beste fall naivt. Hva er det viktigste kriteriet ved valg av investeringsrådgiver - at personen tilbyr "billige råd"? Ingen søker billige råd, men heller gode råd. Det samme bør gjelde ved algoritmehandel. Det koster.

HFT-roboter

HFT trading med roboter er ikke lett.

Noen drømmer likevel om å forvandle sin datamaskin (eller en applikasjon i nettskyen) om til en personlig slave som jobber døgnet rundt for sin herre.

Ideen om å få en utømmelig lommebok uten å arbeide selv kan være forlokkende, men dette er drømmetenkning.

For alle andre enn eliten er HFT-trading med roboter galskap. Noen oppnår suksess som varer i måneder, eller til og med flere år. Det finnes et ord for dette fenomenet, og det kalles flaks.

Det finnes ingen HFT roboter som fungerer under alle markedsforhold, og følgelig krever disse kontinuerlig vedlikehold og ettersyn. HFT-trading har noe for seg, men bare på høyt nivå.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked

Algoritmehandel

Algoritmehandel: beste roboter på markedet?