Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Valutahandel
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Valutamarkedet er markedet der det handles med valutaer. Det gjør at banker og andre institusjoner enkelt kan kjøpe og selge valuta.

Det er forholdsvis enkelt å begynne med valutahandel:

Finn en valuta- og aksjemegler

Først må man finne en aksjemegler eller i dette tilfellet en annen type megler som også tilbyr handel med valuta og kanskje også råvarer. Man kan handle direkte i finansinstrumentet, eller i et underliggende derivat.

Det man behøver er en konto hos en nettmegler, og deretter vil megleren din tilby alt du trenger av handelsprogramvare (direkte i nettleseren, eller alternativt ved en nedlastbar applikasjon til din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon).

For å handle i valutamarkedet trenger man kunnskap, eller et valutaprogram som analyserer markedet for deg og forteller deg hvilke valuta (valutapar) du bør kjøpe. Algoritmehandel er dog ikke et effektivt verktøy for andre enn eliten som har enorme ressurser til utvikling og vedlikehold av roboter tilpasset finanshandel.

Valuta og markedet

Formålet med valutamarkedet er å bidra til internasjonal handel og investeringer. I valutamarkedet hjelper virksomheter å konvertere en valuta til en annen. For eksempel tillater amerikanske firma å importere europeiske varer og betale euro, selv om virksomhetens inntekter er i amerikanske dollar.

I en typisk transaksjonen i valutahandel kjøper en valuta ved å betale med en annen valuta. Det moderne valutamarkedet ble dannet i løpet av 1970 når landene gradvis byttet til flytende valutakurser fra forrige valutakurs regime, som holdt fast i henhold til Bretton Woods-systemet.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked

Algoritmehandel

Algoritmehandel: beste roboter på markedet?