Fundamental analyse

Fundamental analyse
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Fundamental analyse omfatter studiet av både økonomiske og politiske hendelser, som forekommer i de to landene som har valuta er involvert i valutaparet at du observerer. Denne typen analyser innebærer også studiet av verdens markeder som kan ha en effekt på en bestemt valutaparet at du arbeider med.

Denne typen analyser innebærer å se økonomi tall og lytte etter viktige bemerkninger i talene til anerkjente politikere og økonomer. Men uavhengig av valutaen pair du er trading, kunngjøringer påvirker den amerikanske dollaren bære mer vekt for hele markedet enn noen annen informasjon.

Økonomiske kalendere er den grunnleggende drivkraften for all fundamental analyse. Forstå hvilke kunngjøringer og tidspunktet de blir gitt vil tillate deg å ta informerte beslutninger ved å være klar over nyheten like før og under kunngjøringen. Nøye observasjon av markedet reaksjonen lar deg bli mer kjent med hvordan kunngjøringer påvirke markedet hvordan det vil reagere på enhver og alle økonomiske nyheter uavhengig av om det er positivt eller negativt.

For eksempel bør nonfarm lønningslisten rapport som er utgitt i USA, gir bedre nyheter enn den forrige figuren, så i all sannsynlighet dette vil vise styrken i den amerikanske dollaren mot alle valutaparet hvor det er handlet. Imidlertid bør andre verdens nyheter anses for å ha et klarere bilde før du forplikter midler til handel. En annen form for økonomiske nyheter som kunne vise handelsmuligheter skjer når oljeprisen begynner å bevege seg betydelig. Dette er spesielt viktig for økonomien i USA og Japan på grunn av deres tunge avhengighet av olje. I dette tilfellet ville høyere oljepris har en tendens til å dempe dollar og yen, mens lavere oljepris ville tillate dollar og yen å styrke.

Observasjon talene til store økonomiske tall, som formann for Federal Reserve Bank i USA, Secretary of Treasury, presidenten eller lederen av de store landene og meldinger fra G7 og G20 møter, vil gi deg informasjon om en bestemt verdensledende utsikter og nesten alltid danner bevegelse i markedet. Det er noen tall som ofte nevnes i disse talene og i nyhetene om at du bør være klar over når man prøver fundamental analyse av ethvert marked. Disse tallene inkluderer renter, sysselsetting tall og bruttonasjonalprodukt (BNP). Handelsbalansen og budsjettmessige tallene er også en indikasjon på tilstanden i økonomien innenfor et bestemt land.

Sammendrag: fundamental analyse av Forex markedet omfatter observere finansielle indikatorer, lytte og tolke taler og sammenligne tidligere reaksjoner til lignende hendelser. Ikke bare gjør disse faktorene spiller inn styrken av enkelte valutaer, men naturkatastrofer som jordskjelv og politisk uro gi viktige indikatorer å basere grunnleggende handler. Aldri har lese, vært viktigere enn når du søker etter fundamentale grunner til å plassere valuta handler. Det er viktig å utvikle en kilde til pålitelig informasjon som du utvikle dine ferdigheter på fundamental analyse.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked