Råvarehandel enkelt forklart

Råvarehandel enkelt forklart
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Vare valutaer, er valutaene til land som tungt avhengige av råvareeksport. Vanligvis vil en vare valuta er prisen beveger seg i samme retning som prisen på landets viktigste handelsvare eksport. Prisen på en vare valuta er også påvirket av sin landets handel saldoer, med hensyn til landets viktigste handelsvare eksport.

De mest populært omsatte råvare valutaene er fra Canada, Australia og New Zealand. Valutaene fra disse landene er også kjent som Comdolls, siden de alle er kalt dollar. Selv om mange andre land eksportvarer, disse tre landene mer avhengig av sine råvareeksport, siden deres eksporten utgjør en større andel av brutto nasjonalprodukt (BNP). Dette betyr at en svingning i prisen av en hovedbygning vare som ett av disse landene eksporten, vil ha en stor effekt på at landets økonomi og valuta.

Canadas viktigste eksport er olje. Dette betyr at endringer i oljeprisen vil ha en betydelig innvirkning på landet: både økonomi og valuta. Vanligvis vil et land importerer mer olje enn det eksporten, men dette er ikke tilfelle med Canada. En annen hoved kanadiske eksport er aluminium. Det kan også sies at Canada er avhengig av sine mindre eksport, deriblant sink, kobber og nikkel.

Australias viktigste eksport er gull. Dette betyr at endringer i prisen på gull vil ha en betydelig innvirkning på landet: både økonomi og valuta. Likeledes vil en nedgang i gullproduksjonen også sannsynlig påvirke prisen på den australske dollaren og potensielt svekke den. Selv om Australia ikke eksportere så mye olje som Canada, likevel er olje også en betydelig eksport av Australia.

New Zealand har ikke spesielt har en viktigste eksport, men snarere flere viktigste eksport. New Zealand avhenger for det meste på sin eksport av tømmer, meieriprodukter og kjøttprodukter. En rekke råvarepriser indeksene har vist seg å være verdige indikatorer på New Zealand dollar langsiktige verdi.

Sammendrag: råvaremarkedene valutaer slutt fungerer ganske enkelt. De viktigste råvare valutaene er den kanadiske dollar, australske dollar og New Zealand dollar - som alle er også kjent som Comdolls. Vanligvis, vil prisen på et lands valuta beveger seg i samme retning som prisen av landets viktigste eksport. Men dette er prisen forholdet generelt langsiktig. Du bør huske at kortsiktige svingninger i prisen på et lands viktigste eksport, vil sjelden påvirke prisen på landets valuta i vesentlig grad. Tradere og investorer bør forsøke å få øye på langsiktige trender i prisene på viktige eksport av ulike land, for å dra nytte av dem, siden det er vanligvis en positiv sammenheng mellom prisen på et lands viktigste eksport og prisen som landets valuta. Hvis det er en langsiktig nedadgående prisutvikling for en landets viktigste eksport, er at landets valuta vil trolig også reduksjon i prisen i det lange løp. Hvis det gjøres riktig, kan handelsvare valutaer være svært effektiv og en stor mulighet for tradere og investorer i Forex markedet, for å gjøre langsiktige fortjeneste.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked