Relasjoner mellom de ulike valutapar

Relasjoner mellom de ulike valutapar
26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Globale valutaer flytte i trender, men er disse trendene ikke isolert hendelser og deres bevegelser er ikke uavhengig av andre valutaer i Forex markedet. Mens valuta handles i par som EUR / USD er disse parene påvirket av hendelser som påvirker andre valutaer samtidig. Det er viktig å være oppmerksom på disse situasjonene for å unngå å miste handler i gode markeder. Mens begynnelsen investor ofte aldri se sammenhengen, erfarne handelsfolk ofte savner grunnleggende spørsmål når de blir for involvert med tekniske diagrammer.

De fleste små tradere utvikle alle sine strategier på ren teknisk analyse, men kan elementær fundamental analyse av markedet ikke kan overses. En samlet oversikt over markedet gjør at næringsdrivende å se politisk, sosial og industriell nyheter som handel hendelser. Mens enkelte hendelser og personer ikke gjøre mye av en påvirkning, gjør timingen av nyheter begivenheter og utgivelsen av økonomiske nyheter har en effekt på hele markedet.

Den gamle sjøfarts Forestillingen om at en voksende bølge øker hvert skip fungerer like godt i valutamarkedene. Likevel, når en valuta i et par stiger, lider dens handelspartner en lik nedgang. Men i markeder der valutaer er nært beslektet, slik som tilfelle av EUR og GBP, hvis GBP har et betydelig trekk mot USD da dette vil sikkert ha en oppadgående effekt på EUR mot USD siden EUR og GBP er så nært beslektet. Denne bevegelsen i en hjelpeutstyr valuta kalles valuta korrelasjon.

Dette betyr at når du skal vurdere en handel må du ta hensyn til andre relaterte valuta og hva som skjer i sitt marked også. CAD er nært knyttet til dollar på grunn av det nære fysiske forholdet mellom de landene, men også på grunn av betydelige handel relasjoner. Den CAD vil bevege seg i tandem med USD unntatt når paret med det. Som et land Canada liker ikke dette forholdet, men som for deres økonomi fungerer det til sin fordel. Når USA tilbyr gode økonomiske nyheter CAD tendens til å flytte opp sammen med USD. Men på grunn av sin uavhengige handel avtaler med andre land, ikke dårlige økonomiske nyheter ikke har en lik respons.

Hver dag små investorer er ikke utstyrt for å overvåke bevegelser av hundrevis av verdens valutaer, men de kan holde oversikt over verdens hendelser, breaking news og store økonomiske kunngjøringer. Nyheter frigis umiddelbart i løpet av 24 timers nyheter syklus vi har i dag. Det krever ikke vente til Dagsrevyen eller morgenavisen å være klar for å bryte betingelsene. Hvis du går bort fra din trading plattform i lengre tid det er fornuftig å komme tilbake og gjøre en rask sjekk av de store nyhetene. Denne nyheten kan spare deg fra å gjøre en stor feil basert på markedets toppene.

Sammendrag: markedene aldri flytte på isolasjon av hverandre. En spiker i en valuta kan føre til en topp i en annen valuta, mens et fall i en ikke kan føre til en tilsvarende nedgang i et annet marked. Det hele avhenger av forholdet mellom de to landene og vekten av nyhetene som presenteres. Vær oppmerksom på grunnleggende spillet og du kan holde dine tap til et minimum og la fortjenesten løpe.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked