Relativ Styrke Indeks (RSI)

Relativ Styrke Indeks (RSI)
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

En teknisk momentum indikator å sammenligne siste gevinster til nylige tap i et forsøk på å fastslå en overkjøpt eller oversolgt tilstand i markedet er kjent som Relative Strength Index (RSI). RSI når den plasseres på diagrammet, gir en visuell nøkkel slik at du kan merke tilstander som kan gi muligheter, basert på RSI, kan du ønsker å kjøpe eller selge uansett hvilken valuta pair du arbeider med. Selge signaler er vanligvis merket når RSI beveger seg over 70 nivået og kjøpe signaler er vanligvis merket når indeksen beveger seg under 30 nivået. Disse linjene kan bli påvirket av store kursbevegelser som skjer raskt og kan derfor produsere falske signaler i tider med høye volatiliteten i markedene og perioder med konsolidering.

Når den brukes sammen med andre tekniske indikatorer, og sammenlignet med RSI signaler fra kortere og lengre tidsrammer, kan RSI produsere ekstremt effektive profittmuligheter. Det er imidlertid viktig å merke seg at selger en RSI som er overvurdert på grunn av overdreven kjøper i et marked som trending opp er ikke en god idé. En stilling av denne typen kan bare signaliserer en kort pullback i markedet før du gjenopptar bevegelse i retning av den generelle trenden. I en oppadgående bevegelse trend, å finne en posisjon som har blitt oversolgt, i henhold til RSI, og tilbyr en utmerket mulighet til å åpne en handel i retning av den oppadgående trenden.

I et konsolidere markedet, et diagram hvor prisen beveger seg i en sidelengs retning, kan RSI være en farlig indikator, ettersom det vil gi en rekke kjøp og salg signaler om at vår falsk. På denne måten, er det viktig å huske å bruke bekrefter indikatorer, andre former for analyse og RSI i ulike tidsrammer. Bekrefte RSI signalene er svært viktig før de faktisk bruker dem, og det er viktig å huske på å alltid handle i retning av den store trenden, uavhengig av RSI indikasjoner.

Ofte en reversering av trenden kan sees ved hjelp av RSI i forbindelse med en større trend linje. I en oppadgående trend, som prisen nærmer trendlinjen, er det ofte mulig å ha en posisjon som er overvurdert på grunn av overdreven kjøpe. I de fleste tilfeller vil en stilling av denne typen bli ignorert, men hvis en stilling av denne typen er svært nær trendlinjen så er det mulig at en reversering og en pause under den nåværende trenden er i ferd med å skje. Bekreftelse av denne typen bør komme fra fundamental analyse vedrørende relaterte valutaparet. Som gjør en handel mot trenden er sjelden en god idé. RSI tilbyr en forhåndsvisning av hva som kan skje, men ikke alltid gi all informasjon som kreves for å gjøre en god beslutning.

Sammendrag: den relative styrke indeks (RSI) er en utmerket indikator på markedet følelser og gir en god titt på muligheten for fremtidige trekk. Bruke RSI seg selv er kontraindisert fordi det kan gi en rekke falske signaler under konsolidere markeder, samt å være feiltolket i trending markeder. Hensyntatt andre indikatorer vil tillate deg å riktig dømme signaler gitt av RSI og fortjeneste fra disse signalene.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked