Renten og dollaren

Renten og dollaren
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Når renten er høy for en bestemt valuta, vil det bety at du vil ha mer nytte av å lagre denne valutaen. Hvis du bruker denne valutaen, vil du oppleve en mulighet kostnad, som om du hadde fortsatt å spare valutaen du ville ha gjort mer interesse. Så kan vi tenke på renten som kostnaden ved å bruke penger.

Når de går opp, de også gå opp for nyutstedte skattkammer så vel som for bankkontoer. Dette fører til at forbrukerne sparer mer enn de bruker og banker for å holde mer enn de låner. Dette er fordi kostnadene for utgifter øker samt lånekostnader.

Hvis større renten ikke klarer å tiltrekke seg forbrukerne til å spare mer enn de bruker, bankene fortsetter å låne mer enn de holder, og pengemengden fortsetter å vokse, vil det en overskridelse pengemengden. Når det er en pengemengden overskudd, prisen på varer og tjenester stiger som selgere kan be om mer penger fra kjøperne. Dette vil igjen føre til at etterspørselen etter disse varene og tjenestene å falle. Disse plutselige, aggressive prisøkninger kan føre folk til å plutselig føle seg redd for å bruke og det er i dette scenariet der resesjoner er mer vanlig.

I økonomi, folk og deres følelser er generelt tid-sensitiv, og selv om de to er direkte knyttet, regjeringer fremdeles ikke har kontroll over folket er deres følelser. På grunn av dette, vil en økonomi aldri ligge på en likevekt - en økonomi vil alltid svinge, som fører til svingninger i rentenivået. Stadige endringer i rentenivået vil føre til stadige endringer i husholdningenes forbruk og sparing. Dette er den økonomiske syklusen og dette er grunnen tradere og investorer kan tjene / tape på varierende verdier av valutaer. Prisen på valutaer endring med endringer i rentenivået, slik tradere og investorer kan vedde på hvorvidt en valuta vil stige eller falle i verdi. Fordi folk ikke har tid til maskiner, må de forutse eller gjøre forventningene og i finansmarkedene, disse spådommene og forventninger er ikke alltid nøyaktig. På grunn av dette, bør du huske på gang at de finansielle markedene er i siste instans avhengig av masse psykologi og kollektive spådommer og forventninger.

Sammendrag: renten er en viktig del av fundamental analyse og en av de viktigste faktorene for Forex markedet. Valutaeffekter prisene endres med renter. Tradere og investorer kan satse på forhånd, for eksempel De vil ønske å dra nytte av en forventet og forventet endring i amerikanske renter ved å kjøpe eller selge amerikanske dollar før den predikerte og forventet endring - slik at de selger den amerikanske dollaren før den synker i pris og vice versa, slik at de kjøpe amerikanske dollar før den øker i pris. Selvfølgelig er det andre faktorer som påvirker valutamarkedet og andre deler av fundamental analyse, men renten er en av de viktigste faktorene: FX markedet er direkte berørt av endringer i dem.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked