Fibonacci nivåer og psykologien i valutahandel

Fibonacci nivåer og psykologien i valutahandel
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Det er vanskelig å tro at Leonardo Pisano Bigollo skulle tro at hans arbeid som matematiker i middelalderen ville fortsette å forårsake en slik bevegelse i den største, mest omsatte finansielle markedet i verden. I sin bok Liber Abaci avslørte han det som nå er kjent som Fibonacci sekvensen. På den tiden vedtatt han systemet fra indiske matematikere og brukte den til å forklare veksten av etterfølgende generasjoner i kanin befolkningen. Den rene sekvens av tall er svært enkelt å lære så det begynner med 0 og 1 og deretter legger de to tallene sammen for det neste tallet i sekvensen, som vist: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 (og så videre).

Den delen av denne sekvensen som er så interessant å valuta handelsfolk har å gjøre med forholdet mellom disse tallene eller prosenter som de beveger seg vekk fra hverandre. De prosenter av disse tallene at vi som tradere er interessert i er 38,2%, 50%, og 61,8%. Som markedene flytter og deretter gå tilbake, har fibonacci nivåene blitt bemerket for å gi betydelig støtte og motstand, og dette gir oss sammen med andre faktorer å tenke handel oppføringer og avkjøringer som har vært lønnsomme i løpet av årene.

Vanligvis vil en flytting av en bestemt valuta etterfulgt av en periode med retracement og konsolidering, kan dette trekket bli etterfulgt av en fortsettelse av trenden, reversering av trenden eller en utvidet konsolidering eller sideveis bevegelse av prisen. Tekniske tradere synes enige om at dersom det i løpet av retracement prisen ikke bryte og holder over 38.2% nivået så at trenden vil fortsette i den opprinnelige retningen. Men handler av denne typen ikke vanligvis plassert før den bryter 50% nivå, unntatt ved ekstremt aggressive tradere. Den 50% anses å være viktig når kursen har brutt gjennom den og deretter testet nivået som støtte eller motstand flere ganger. Under denne testingen vil du se mange tradere å plassere Forex alternativer både på 38,2% og 61,8% nivå.

Den 61,8% nivået er generelt ansett å være den vippepunkt som flytter prisen motsatt retning av den opprinnelige trenden. Når kursen har passert dette punktet og holder utover det, har en tendens psykologien i markedet for å holde det gående i samme retning. Fra disse magiske punkter på de tekniske tradere Choice listene er mange formuer laget og tapte.

Sammendrag: Leonardo Pisano Bigollo som er i dag bedre kjent som bare Fibonacci, tok en gammel indisk formel og presentert det til den vestlige verden. Som et resultat av dette har han blitt berømt. Imidlertid er handel basert på bare sekvensen og forholdstallene som har fremmet som handel blind og bruker piler til å plukke din oppføring og utganger. Fibonacci nivåer krever studie og søknad sammen med en grunnleggende kunnskap om markedene i et forsøk på å handle dem vellykket. Mange en utmerket handel kan være hatt ved å følge sekvenser, men pass på at du vet årsaken til bevegelsen før du forplikte seg til Fibonacci nivået du ønsker, eller du kanskje ikke har en utmerket handel.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked