Hvilke valutapar er enklest å trade

Valutapar
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Valutamarkedet er den største finansielle markedet i verden, og også den mest likvide, og dette betyr at de handler du utfører oftest gjennomføres så snart du klikker den rekkefølgen knappen på kartlegging plattform. Men selv om markedet er svært likvid er det noen valutapar som ikke handler så raskt eller er like flytende som andre. Dette har å gjøre med mange faktorer som de økonomiske faktorene i et land, stabilitet av regjeringen og stabilitet av landets sentralbank. Noen ganger plassere en handel i en obskur valuta pair kan føre til å måtte vente flere minutter før en transaksjon er fullført og i løpet av den tiden prisen kan bevege seg mot deg gjør handelen ikke så attraktivt.

Likviditet er alltid en faktor ved valg av marked å gjøre handler og de mest likvide og mest stabile valutaer er: US dollar, britiske pund, euro, kanadiske dollar, sveitsiske franc, den australske dollar og japanske yen. Mer enn 85% av alle valuta transaksjoner skjer i disse valutaene, noe som gjør dem til de mest populære valutaene men deres økonomiske banerekorder dem vise som den mest stabile i verden. Disse valutapar er representert ved disse symbolene: EUR / USD, GBP / USD, USD / JPY, USD / CHF, AUD / USD, USD / CAD. Det er viktig å merke seg at alle disse valutaene handles mot amerikanske dollar, ettersom det fortsetter å være verdens standard for stabilitet.

Cross parene er ofte handles også. Et kors par er når en annen stor verden valuta handles mot en som ikke er den amerikanske dollaren. Et ett eksempel på en populær kors paret er EUR / JPY eller GBP / NOK. Mens disse parene er relativt trygt å handle i forhold til likviditet, er det svært lite informasjon om prisen handlingen av disse markedene i forhold til tilgjengelig informasjon om de store parene. Trading cross parene krever en grad av spesialisering at de fleste forhandlere er ikke villig til å gjøre og bør overlates til store institusjonelle tradere.

Små tradere (identifisert ved å plassere handler under $ 50.000 per handel) bør finne seg å jobbe med store parene bare for å sikre konsekvent mønstergjenkjenning og grunnleggende bevegelse. De store parene svare på forutsigbare måter som krysser parene ikke, noe som gjør dem mye mer væske og enkelt å handle. Størrelsen på Forex markedet sikrer en viss likviditet, men for å beskytte dine interesser og for å gi konsistente fortjeneste er det best å feste med store valutapar før du har utviklet en lang historie bak suksess og erfaring.

Sammendrag: valuta handelsfolk stole på teknisk analyse, fundamental analyse eller vanligvis en kombinasjon av både for å plassere handler. Tekniske indikatorer krever en underliggende forutsigbarhet basert på historiske resultater og fundamental analyse krever en stabil økonomisk klima for å kunne ta gode beslutninger. Store parene tilbyr både forutsigbarhet og stabilitet i de underliggende faktorene gjør dem valget ved handel valuta. Hvis du er interessert i cross parvis ta deg tid til å studere ett og følge det i lang tid og gjøre noen demo handler før du tar skrittet fullt ut.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked