Valutakurser

Få oppdaterte valutakurser for både store og små valutapar. I tillegg finnes det triks for den som ønsker å få gratis sanntidskurser.

Valutakurser
29. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Valutakurser

Valutakurser vil si antallet enheter av valuta A (prisvaluta) som kan kjøpes med valuta B (basisvaluta).

Du må ikke alltid betale for sanntidskurser:

Valutakurser i sanntid får du gratis hos denne nettmegleren

For eksempel, når du oppgir valutakurs på NOKUSD (norske kroner - amerikanske USA dollar) til 5,8000 NOK per USD, så er prisvalutaen NOK og basisvalutaen USD.

Valutakurser som benytter et lands hjemmevaluta som A valuta er den direkte valutakursen sett fra hjemlandets valutakurs. Valutakurser som benytter et lands hjemmevaluta som enhetsvaluta kalles indirekte valutakurs.

Valutakurser er i konstant endring

Valutakurser er aldri helt stabile. Markedet er åpent hele tiden, og dette er et globalt marked uten regulering på samme måte som børsene.

Det er mulig å utnytte svingninger i valutakursene. Selv små endringer kan skape stor avkastning dersom man investerer med belånte midler, dette kalles giring. Slik trading høyner risikoen, men det medfører også muligheten til å oppnå høyere avkastning.

Valutakurser er en sammenstilling mellom to valutaer, for eksempel måles valutaen norske kroner opp mot euro, og på grunnlag av dette dannes en valutakurs, NOKEUR som sier noe om forholdet mellom prisen på de to valutaene.

Anbefalte nettmeglere til valutahandel med gratis valutakurser

Her er noen valutameglere som tilbyr sanntidskurser i valuta uten ekstra kostnad for registrerte kunder.

Å registrere seg hos overnevnte meglere er gratis, men det forventes i noen tilfeller at man setter inn penger på sin handelskonto for å forbli kunde. Forøvrig er det ingen plikt/tvang om å sette inn penger, men det kan likevel være en fordel å sette inn et beløp på handelskonto for å se hvordan nettmegleren fungerer. Dersom du liker megleren kan man alltids sette inn større beløp senere.

Begynne med valutahandel?

For å lære valutahandel er det alltid best å starte med trading i det små, slik at du begynner å forstå hvordan ting henger sammen.

Det beste er å begynne med en gatis demo. Bare noen få nettmeglere har gratis demoer, og av disse igjen er det få som tilbyr "full pakke" inkludert gratis sanntidskurser.

Beste måte å komme i gang?

Øvelse gjør mester! Her er en god demo hos en populær handelstjeneste der du kan prøve deg på trading og få verdifull erfaring i markedet uten å tape egne penger. Gull verdt, og lærdom du vil ha stor glede av senere. På den måten kan du begynner å handle med med fiktive penger eller om du vil små beløp helt til du er komfortabel nok til å begynne å handle med større beløp av dine egne penger.

Hva, hvordan og hvorfor om valutakurser

Valutakurser er en vekslingskurs mellom to valutaer, og den sier noe om hvor mye en valuta er verdt målt i en annen valuta. Eksempelvis hvis valutakursen er 9 kroner (NOK) for ett britisk pund, så betyr det at 9 kroner er verdt akkurat like mye som ett pund.

Valutamarkedet og valutakurser

Valutamarkedet er faktisk det største finansmarkedet i verden, og det gjør det jo populært for alle som ser sitt snitt til å gjør en god trade. Enkelte kilder hevder at vi nå har en omsetning totalt i valutamarkedet på nesten 2 billioner amerikanske dollar, eller altså tilsvarende rundt 12 billiarder norske kroner! Det er med andre ord store summer penger som skifter eier hver eneste dag i valutamarkedet.

Mer om valutakurser

I valutamarked er spotprisen veldig sentral. Denne prisen er den aktuelle valutakursen. Tilsvarende er "Forward" valutakursen som viser til en pris som valutaen skal handles for på et fremtidig tidspunkt

En valutakurs er bygget opp av to valutaer, den ene er landets hjemmevaluta, dette er enhetsvalutaen. For eksempel kan 0,1203 britiske pund være det samme som 1 norsk krone. Den britiske valutaen her er den indirekte valutakursen, og formen benyttes i Storbritannia, Australia, New Zealand og Canada. Det kan by på forvirring om man leser utenlandske aviser, ettersom Norge, USA og en rekke andre land har andre måter å representere og omtale valuta på. I Norge oppgis valutakurser nemliv ved å utrykke prisvaluta først, og hvilken mengde av basisvaluta den må kjøpes med. Si at du skal si noe om valutakursen til valutaparet NOK/USD, da er prisvalutaen NOK og basisvalutaen USD.