Økonomiske begivenheter og valutamarkedet

Økonomiske begivenheter og valutamarkedet
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Handle valuta

Det er bare to svar som tradere gir når de blir spurt om grunnleggende økonomiske hendelser og hvordan de påvirker deres handel. Den første tilhører den rent teknisk trader som sier at markedet allerede har priset inn de fundamentale faktorene, og du skal bare se på langtidstrenden, dine eksisterende diagram mønstre og søke etter den rette punktet å gå inn i markedet. Men erkjenner de fundamentale tradere behovet for teknisk analyse, men vil ikke gjøre en inntreden i markedet uten å forstå hvorfor markedet går i retning indikatorene peker.

Teknisk analyse, mye som de fleste indikatorer, er en lagging prediktor. De få indikatorer som gjør tilby et lite vindu inn i fremtiden er fortsatt basert på historiske mønstre og hendelser som har skjedd eller er i ferd skjer. Teknisk analyse er et barometer av markedet og kan bare tilby en smak av hva som kan skje. Mange handelsfolk bruke teknisk analyse til å måle hvordan vinden blåser, og deretter gjøre sine handler. Strenge grunnleggende tradere er mye det samme som de stikker hodet i sanden og sørge for at trekk basert på dagens økonomiske teori, uansett hvor mange ganger disse sure trekk har kostet dem penger.

Kombinasjonen av teknisk og fundamental analyse gir et mye klarere bilde av hva som faktisk skjer i markedet. Tekniske handelsmenn som ikke ser på de økonomiske prognosene kan finne seg selv sittende fast i langvarige tapende handler basert på tekniske indikatorer som ikke plukker opp den endrede tidevannet. Akkurat som strengt grunnleggende tradere glipp muligheter til å tjene penger på kortere tidsperioder basert på mønstre av historien.

Fundamental økonomiske nyheter kan forholde seg til nesten alt som skjer i landet av den underliggende valutaen. Valg, politiske stridigheter, streiker, krig og sysselsettingsstatistikk alle spille en faktor i hvor sterk eller svak en bestemt valuta vil være i de kommende timer, dager og uker. For eksempel er da prisen på gull stiger NOK blir sterkere ettersom en stor del av deres økonomi basert på gull gruvedrift og eksport. Men som balansen begynner å flytte AUD begynner å flate ut, fordi prisene og inflasjonen begynner å stige utligne styrken som ble tidligere stilt. Grunnleggende tradere se disse mønstrene skje mens tekniske tradere henge på sine fag og vente på at endringen i været før du flytter den andre retningen ofte bli hengt ut til tørk på et marked toppen.

Sammendrag: ingen trader er i stand til å jobbe i et vakuum og alle langsiktige suksessfulle tradere finne måter å å filtrere økonomiske data og pressemeldinger gjennom sine systemer, samt sørge for tid til å studere teknisk informasjon. Økonomiske pressemeldinger ofte gjør valutamarkedene meget volatile for timer etter løslatelse mens du sakte filtrering nyheter eksempel valg kan ta uker å vise sin effekt på markedet. Marked indikatorer vil alltid ligge etter når de er basert på historiske data, men å finne en måte å vise dem gjennom øynene til økonomiske pressemeldinger kan gi deg en måte å tjene din Forex trading som du kanskje aldri har sett før.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Valuta programmer

Valuta programmer

Å gjøre nøyaktige analyser er en forutsetning for å tjene penger på valutahandel. Det er ikke mange som er i stand til dette, og det krever at man samler inn store mengder data, analyserer disse data og tolker resultatet.

Valutarobot

Valutarobot

En handelsrobot er et automatisk trading system og hensikten er å tjene penger, eller oppnå avkastning, på valutahandel. I mange tilfeller er det likevel det motsatte som skjer, og man taper penger.

Programmer for valutahandel

Programmer for valutahandel

Det finnes mange programmer for valutahandel og annen finanshandel. I dag trenger du ikke laste ned eller installere noen programmer, fordi din nettmegler allerede tilbyr alt du trenger direkte i nettleseren.

Valutakurser

Valutakurser

Hva bestemmer prisen på en valuta i forhold til en annen valuta? Hvor kan du tjene penger på svingninger i valutakurser? Svaret finnes her.

Valutamarked

Valutamarked

Valutamarkedet er døgnåpent og desentralisert, til forskjell fra aksjebørser verden over som har bestemte åpningstider og er sentralisert. Les mer om det spennende valutamarkedet her.

Valutatrading

Valutatrading

Valutatrading innebærer høy risiko, spesielt dersom man handler ved derivater som CFD. For noen tradere er det nettopp dette som er ønskelig, fordi dette også gir mulighet til høyere avkastning.

Valutahandel

Valutahandel

Å handle valuta med det formål å tjene penger er ikke noe som passer for alle. Spekulanter og valutatradere kan gjøre seg gode penger i valutamarkedet, men før man begynner må man forstå risikoen.

Verdens største finans marked

Verdens største finans marked