Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

gratis penger

Gratis penger er ikke alltid en illusjon. Noen ganger kan du faktisk få gratis penger. Men du bør i såfall finne ut hva de ønsker å oppnå. Hvorfor er dette hensiktsmessig for de som gir bort pengene?

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Gratis penger eksisterer. I motsetning til hva skeptikere antar, så er det mange som gir bort penger. Her er noen eksempler:

Eksempler på gratis penger

Staten fordeler skattebetalerenes penger, og noen kan få tildelt midler som i visse tilfeller kan betegnes som gratis penger fra Staten. Statlige pengegaver eller tildelinger kan være alt fra stønad, skattefradrag, subsidiering og trygd.

Engangsstønad til nybakte mødre som aldri tidligere har vært i jobb er et slikt eksempel. Regnestykket her er nok at den nye landsborgeren senere blir en profitabel skattebetaler i voksen alder, slik at Staten ikke taper penger på stønaden.

Hva med de som får uførepensjon eller trygd, er ikke det gratis penger? Det må ikke ytes noe, men de får penger likevel. Utlendinger som kommer til Norge får penger fra Staten. Har du vært ansatt i Staten får du en gunstig pensjonsordning. Er du ansatt får du sykepenger fra første dag, altså kan du tjener penger gratis ved å ligge sengeliggende uten å gjøre noe som helst. Er ikke dette gratis penger?

Stipender og legater kan i noen tilfeller karakteriseres som gratis penger. Man utretter noe som man likevel ville gjort, og så får man ekstra penger for det. Studentstipend er noe de fleste studenter i Norge får, dette er gratis penger. I Legathåndboken finnes det en oversikt over tusenvis av legater og stipender som kan bli tildelt til grupper og inidvider.

Konkurranser der du kan delta gratis for å vinne penger eller andre verdifulle premier, det er kanskje ikke gratis penger, men mange konkurranser krever veldig lite innsats. For eksempel, dersom du har tippet et riktig tall på noe, eller dersom du sitter på sete nummer X på Oslo Spektrum, så vinner du. Innsatsen er liten, men du kan vinne mange tusen kroner, en bil, etc, for å gjøre nesten ingenting. Hvis du vinner noe av stor verdi med ekstremt liten innsats, ja da er det vel nesten å anse som gratis penger.

Bistand og bidrag. Hva med mennesker som gir bort penger til veldedighet, uhjelp, og de fattige. Hva med de som gir penger til tiggere på gata. Mottakeren får gratis penger. Vi mennesker har noen grunnleggende behov, blant annet å føle oss viktig og betydningsfulle. For noen, er det å hjelpe andre og å gi penger til de som trenger det en måte å dekke dette grunnleggende behovet.

Spesielle tilfeller der folk gir bort penger uten å forvente å noe tilbake finnes også. En millionær fra Romania bestemte seg for at han ikke trengte pengene selv. Han annonserte at han ville gi bort alt, og tok med seg pengene til torget i hjembyen. Han klatret opp på en heislift, og kastet kontanter til en verdi av flerfoldige millioner kroner ut til folkemassene. Det var gratis penger.

Penger du finner på gata er gratis. Eierløse penger. Finner du et beløp på over 1000 kroner er du imidlertid pålagt til å levere det til politiet, du får da normalt 10% av verdien. Finner du en lommebok med penger og førerkort, leverer du det til eieren, og du får god samvittighet og kanskje en takk i form av kontanter som belønning.

Illusjonen av å få penger gratis

Eksemplene nevnt ovenfor er virkelig gratais penger, og kan ikke betegnes på noen annen måte. Du har imidlertid det vi kaller illusjonen av gratis penger.

Ta for eksempel flasker som ligger rundt omkring. Ved å gå rundt og samle flasker, kan du tjene noen slanter.

Flaskepanting er imidlertid ikke gratis penger fordi du må utføre en konkret jobb før du får pengene. Finner du mange ti-tusen flasker på ett lite område er det kanskje lett-tjente penger hvis du panter disse, men det er fortsatt ikke gratis, for du må gjøre en jobb.

Få gratis penger

Hva da med skeptikere som forteller at ingen gir bort gratis penger? De kjenner ikke verden. Eventuelt har de ikke formulert seg korrekt.

Som vi har gitt eksempel på her, er det mange som velvillig gir bort gratis penger. Det vi også har sett er at de som gir bort gratis penger ofte gjør det fordi det er hensiktsmessig. De gjør det for å oppnå noe for seg selv.

Hvis noen ønsker å gi deg gratis penger, tilby tjenester gratis eller gi deg noe annet gratis, bør du stille deg selv dette spørsmålet:

Hva ønsker de å oppnå ved å gi meg dette gratis?

Hele denne artikkelen koker ned til dette spørsmålet. Det finnes muligheter for å få noe gratis, men vær oppmerksom hver gang noen forsøker å gi deg noe. De gjør det ofte ikke for å være snill, men fordi det er hensiktsmessig i forhold til deres egne interesser. Tenk på det neste gang noen tilbyr deg penger, tjenester eller andre verdier gratis!

Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.

Falske penger

Falske penger

Produksjon av falske penger er ingen genistrek. Du blir sannsynligvis tatt, og det er en svært alvorlig forbrytelse. Finn ut hvordan du kan printe penger helt lovlig!