Uførepensjon, trygd og inntekt

Uførepensjon er en pensjon som sikrer inntekt til et verdig livsopphold for mennesker som har fått varig nedsatt evnen til å utføre inntektsbringende arbeid på grunn av sykdom, skade eller lyte.

uførepensjon

Uførepensjon er en gavepakke fra Staten og skattebetalerene. Noen trenger det virkelig, men dessverre finnes det også mange som utnytter systemet. Ikke aller er i stand til å jobbe og tjene millioner.

27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Kan du få uførepensjon?

Det er i dag 5 vilkår som m åvære i orden før du får rett til utbetalt uførepensjon:

  • må være medlem i folketrygden siste 3 år før du ble ufør.
  • må være mellom 18 og 67 år.
  • må ha varig nedsatt inntektsevnen pga varig sykdom, skade eller lyte.
  • sykdommen, skaden eller lytet må være hovedårsaken til den nedsatte inntektsevnen.
  • må ha fått hensiktsmessig medisinsk behandling for å bedre inntektsevnen.
  • må ha nedsatt inntektsevne med minst 50%
  • må ha vært 1 år sykemeldt først (hvis tidligere i arbeid, men under spesielle forhold kan også hjemmeværende og andre grupper få uføretrygd)

Hvordan søke uførepensjon?

Du sender en skriftlig søknad til NAV-kontoret som er nærmest deg, eller du kan søke muntlig ved oppmøte. NAV hjelper deg å fylle ut søknadsskjemaet.

Mange snylter på trygd i Norge, og uføretrygdede som egentlig skulle vært i arbeid er en skam for seg selv og de ødelegger for de som virkelig trenger pengene.

Hvor mye du får utbetalt i uføretrygd kommer an på hvor mye du tjente før du ble uføretrygdet.

Kanskje du kan tjene mer penger likevel?

Noen er helt eller delvis invalid og kan derfor ha problemer med å tjene penger selv.

Det finnes likevel mange muligheter til å tjene penger, og i dag kan nesten alle som har tankeevnen i behold jobbe og tjene penger selv om de er sengeliggende, så lenge de har overskudd til å arbeide og tilgang på internett.

Her finnes forslag til hvordan man kan tjene egne penger uten å være ansatt og ingen spesielle krav til utdanning. Man trenger ikke en utdannelse eller å bli ansatt av andre for å tjene penger.

Uføretrygd, snyltere, og millionærer

Uføretrygdede som virkelig ikke klarer å jobbe med noe som helst fortjener sin trygd, men så lenge man har tankeevnen i behold er det teknologisk mulig å utføre ganske komplekse oppgaver fra sengen eller sofaen.

I et velferdssamfunn er det en selvfølge at man hjelper de som virkelig trenger det.

Dessverre er noen som snylter til seg trygd og misbruker systemet til egen fordel. Resultatet er at det blir mindre uføretrygd på de som virkelig trenger det, og de som allerede sliter tungt fra før må ta opp en unødvendig tung kamp med Staten og forsikringsselskaper, noe som ofte er en ekstrem belastning. Snylternes skruppelløse adferd gir også grobunn for fordommer som slår tilbake på ærlige uføretrygdede.

Sett bort i fra de som snylter til seg trygd, er det nok ingen som virkelig ønsker å motta uførepensjon eller uføretrygd: Det ønskelige hadde selvfølgelig vært å være frisk og arbeidsdyktig.

Hvordan du kan tjene mer penger i tillegg til trygd:

  • Hvis du mottar uføretrygd / uførepensjon og dette er berettiget, men likevel har tankeevnen i behold, skal du vite at det fortsatt er mulig å tjene mer penger enn det beskjedne beløpet man får fra Staten. Tips om hva du kan gjøre for å tjene penger finner du også på hjemmesiden vår.
  • Snyltere som uberettiget mottar trygdepenger, må forstå at det finnes langt bedre og ærlige muligheter til å skaffe seg penger. Er du arbeidsdyktig kan du lett tjene mye mer enn hva du får utbetalt i trygd (tips til hva du kan tjene penger på finner du andre steder på dette nettstedet).
  • Millionær kan man kun bli hvis man arbeider, eller dersom man er god på å forvalte penger. Da ser vi bort i fra de få priviligerte som vinner penger eller arve penger. Skal du bli millionær må du jobbe, og ikke nok med det - du må også jobbe med de riktige tingene, og på en smart måte. Den som arbeider målbevisst kan få mulighet til å bli rik.

Ikke skjul inntekt dersom du mottar trygd

Husk å opplyse om inntekter dersom du tjener penger samtidig som du mottar trygd. Det å motta inntekt uten å opplyse om dette til myndighetene, samtidig som man mottar trygd, er et svært alvorlig lovbrudd og vil bli avslørt i de aller fleste tilfeller. I tillegg må du betale tilbake alt, samt renter og ekstra skatt, og i tillegg er fengsel er også en vanlig straff.

Kan du tjene penger, selv om du mottar trygd?

Dette bør avklares mellom deg og myndighetene, og du bør motta et skriftlig svar slik at du har et håndfast bevis på at du har handlet i god tro. Hold alle relaterte etater informert om dine inntekter så snart du vet du kommer til å tjene penger.

Kan du tjene penger selv om du ikke er frisk?

Sannheten er, dersom du er i stand til å bruke hodet og jobbe noen timer i uken, så har du enorme muligheter til å tjene penger. Dine evner er av betydning, men dersom du er villig til å lære kan du tjene penger selv om du har lav utdanning. Det viktigste er at du er motivert og i stand til å tenke klart. I dag kan man fint tjene penger hjemmefra, og det er ikke nødvendig å finne en arbeidsgiver for å motta inntekt.

Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.