Skattelister

Det er ingen hemmelighet at aviser og nettsider tjener penger på å offentliggjøre skattelister. Men visste du at du også kan tjene penger på skattelistene?

skattelister

Skattelister har blitt en komersiell farsott. Nå kan du også utnytte offentliggjøringen av skattelistene.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Offentliggjøringen av skattelistene har møtt stor motstand, og skaper betydelige ulemper for mange mennesker, både de som tjener lite såve som de som tjener mye.

Skattelistene ødelegger for mange. Sosiale ulikheter tydeliggjøres, man får et innblikk i hvem som er "nederst på rangstigen", barn av lavtlønnede mobbes i skolen. De velstående slipper heller ikke unna, og de kriminelle får gratis informasjon om hvilke skattebetalere som egner seg best til utpressing av penger.

Hvem tjener på at skattelistene offentliggjøres?

Det er flere parter som tjener på at skattelistene blir offentlig tilgjengelig:

1) Staten tjener på offentliggjøringen av skattelister. Argumentet er at velstående mennesker med lav inntekt og formue i skattelistene kan være skattesnyltere, og Staten håper på at disse kan bli innrapportert av misunnelige naboer.

2) Media tjener på offentliggjøringen. De får levert informasjon om skattelistene på sølvfat fra myndighetene. Denne informasjonen brukes til å lage alle mulige slags kommersielle tjenester på internett i tillegg til at de bruker informasjonen til å selge flere papiraviser. Dette tjener rått med penger på. Nordmenn er svært interessert i hva nabo, familie og kolleger tjener, og dermed blir slike tjenester en gullgruve for avisene.

3) Kriminelle tjener på skattelistene, og bruker de aktivt for å velge ut offer for utpressing, innbrudd, og lignende.

4) DU kan tjene penger på skattelistene. Det spiller ingen rolle om du er for eller imot offentliggjøring av skattelister, realiteten er at de ligger der og alle kan få innsyn. Siden andre tjener penger på skattelistene, hvorfor kan ikke du også gjøre det. Les videre for å finne ut hvordan du kan utnytte skattelistene.

Slik tjener du penger på skattelistene

Skattelistene er en gullgruve for de som vil ha informasjon om mennesker. Ikke noe annet land i verden tilbyr så mye informasjon om sine borgere offentlig som i Norge.

Hvorfor skal ikke du også tjene penger på skattelistene? Her er noen tips som kan gjøre skattelistene verdifulle for deg også:

  • Få høyere lønn: Bruk skattelistene for å finne ut hvor mye penger andre mennesker i tilsvarende stilling som deg tjener. Kommer du dårligere ut enn dine kolleger, kan du bruke dine funn til et argument om å få høyere lønn.
  • Få verdifull kunnskap: Dette er en gullgruve for deg som ønsker å finne ut hvordan du tjener penger. Finn ut hvem som tjener mest eller har høyest formue ved å søke i skattelistene, og finn ut hva de jobber med. Denne informasjonen gir deg kunnskap om hvilke forretningsideer det kan være verdt å satse på.

Der har du tre gode forslag til hvordan du kan tjene på Statens offentliggjøring av skattelister!

Når kommer skattelistene?

Mange lurer på når skattelistene kommer i år. Skattelistene kommer i oktober hvert år, mot slutten av måneden.

Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.