Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

økonomisk

Økonomisk intelligens preger tilværelsen til oss alle. Det er en tydelig sammenheng mellom en persons økonomiske intelligens, inntekt og formue.

27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Forskning har vist at dine omgivelser er av stor betydning. Hvis du har rike og velstående foreldre, så er det sannsynlig at de har lært deg et tankesett som er økonomisk fordelaktig.

Dine omgivelser betyr mye

Hvis du omgir deg med lykkelige mennesker, så vil det påvirke din egen lykkefølelse positivt. Du har kanskje opplevd effekten av å være sammen med negative personer? Slikt er smittsomt.

Rikdom er også smittsomt. Rike mennesker henter ikke penger fra luften. De har lært seg å tenke og handle på en måte som beriker dem. De har utviklet en økonomisk intelligens.

Den mest fremtredende prediktor for hvor velstående du kommer til å bli, er hvor du kommer fra. Så i motsetning til mye selvhjelpslitteratur så er det altså av betydning om du kommer fra en rik eller fattig familie.

Har du familie fra mellomklassen, da er det stor sannsynlighet at du også kommer til å være mellomklasse. Foreldre av rike vil ofte bli velstående selv. Har foreldrene dine god utdannelse, er det større sannsynlighet for at du også vil ta en høyere utdannelse. Økonomiske vaner er noe foreldrene våre lærer oss allerede mens vi er barn.

Dette er selvsagt bare statitsikk, og trenger ikke bety noe for deg.

Hvordan du tenker betyr mer

Du trenger ikke kjenne noen rike mennesker for å lære av dem. Måten de tenker på gjenspeiles i deres handlinger, og du kan lese biografier og gå på foredrag, observere hvilke forretningsmessige beslutninger de tar, og dra noen konklusjoner fra dette.

Det er mange eksempler på mennesker som har reist seg opp fra slummen og blitt rike og velstående. Hvor du kommer fra betyr mye rent statistisk, men det trenger ikke bety noe som helst hvis du tar bevisste valg her i livet.

Tenk og bli rik

Er det mulig å tenke seg rik? På en måte, kanskje. Det er en bok som heter "Think And Grow Rich" (amerikansk tullelitteratur, mener vi). Det var ikke den vi tenkte på heller. Men ja, det er mulig å tenke seg rik.

Dine tanker styrer dine handlinger og beslutninger. Derfor er det også mulig å tenke seg rik.

Det du tenker på, og også det du lar være å tenke på, er av stor betydning for om du kommer til å bli rik eller ikke. Spørsmålet er da:

Kan du lære deg å tenke på en måte som øker dine sannsynligheter for å bli rik?

Det burde vært mulig for de fleste. Her er våre forlag:

  1. Ønske om velstand. Hvis du ønsker å være velstående, og hvis dette ønsket er sterkt nok, vil du bruke mer energi og deidkere flere tanker til å finne ut hvordan du kan tilfredsstille dette ønsket. Har du et sterkt ønske om å oppnå noe, så blir det lettere å ta fordelaktive beslutninger, og du vil ikke gi opp selv når du møter tøff motstand.
  2. Tro at du klarer å bygge den inntekt og formue som du ønsker deg. Tro kan ikke flytte fjell eller noe som helst, men det påvirker dine tanker og dermed dine handlinger.
  3. Ha en plan. Skriv ned dine ønsker. Få ned på papiret det du tenker, eller det du ønsker å fokusere på. Spesifikasjoner gjør diffuse ønsker til konkrete mål. Planlegg hvordan dine drømmer skal bli til virkelighet.
  4. Analysere din nåværende økonomiske situasjon. Vit hvor mye penger du har i banken, hva du bruker til forbruk, og få full oversikt over din personlige økonomi.
  5. Tidsaspektet. Når ønsker du at dine ønsker skal gå i oppfyllelse? Sett en tidsfrist på når du skal bli promotert, fullføre utdannelsen, når du skal bli gjeldfri eller når du skal tjene over 1 million i året.
  6. Hindringer. Du har en drøm, og ingenting skal stoppe deg. Hva står mellom deg og dine ønsker? Identifiser alle hinder, og finn måter å komme forbi disse. Et motargument her; hvis du finner ut at det er for mange hindringer, og at det er et for stort sprang mellom realitet og dine drømmer, så er det bedre å innse dette så tidlig som mulig. "Aldri gi opp", det er kanskje ikke et så veldig bra råd, selv om det er snakk om dine drømmer. Det er lov å drømme, men ingen tjener på å ignorere virkeligheten.
  7. Definere fordeler ved å være rik, ha en inntekt på X kroner i måneden, ha Y kroner i banken, osv. Dette minner deg om hvorfor du ønsker det du ønsker deg, og du skjerper fokus.

Få en bedre økonomisk tilværelse

Drømmer du om økonomisk frihet? Tjen1Million.com har mange tips til deg som vil ha bedre inntekt og mer penger i banken.

Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.

Falske penger

Falske penger

Produksjon av falske penger er ingen genistrek. Du blir sannsynligvis tatt, og det er en svært alvorlig forbrytelse. Finn ut hvordan du kan printe penger helt lovlig!