Sykepenger

Sykepenger kommer godt med når du ikke er i stand til å jobbe i jobben din. Her er noen svært gode tips for deg som er for syk til å gå på jobb.

sykepenger
27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Hvem kan få sykepenger?

  • Arbeidstaker som har vært ansatt i minst fire uker har rett på sykepenger. De får sykepenger fra første dag de er syk.
  • Selvstendig næringsdrivende og frilansere har ikke samme rettigheter som arbeidstakere, og bør derfor ha en forsiking som de selv betaler for å få lik rett på sykepenger som selvstendige. Du får først sykepenger etter å ha vært syk i 17 dager, og du må tape inntekt som resultat av at du er syk.

For syk til å gå på jobb, men klarer du å tenke?

Det som ikke dreper deg, blir du sterkere av. Ikke la sykdom ta makten over deg, men hev deg over sykdommen. Du har alltid et valg. Når du blir frisk igjen, kan du se tilbake på din sykeperiode og tenke på hvor dyktig du var til å utnytte din sykdomstid på en best mulig måte.

Du kan tjene penger selv om du er syk!

Du kan bruke tiden til å skape nye muligheter til deg selv, der som du kan tjene penger på senere! Dette kan du gjøre og likevel motta sykepenger. Ingen kan nekte deg å tenke og være konstruktiv selv om du mottar sykepenger. Les videre for å få tips om hvordan du kan jobbe hjemmefra under din sykdomsperiode.

Jobbe hjemmefra når du er syk

Det er mye du kan gjøre hjemmefra for å tjene penger. Du trenger ikke ut av huset engang. Så lenge du har internett og en datamaskin, har du alt du trenger.

Vi har skrevet om hvordan du kan tjene millioner av kroner på internett. Alle disse mulighetene er det mulig å gjøre hjemmefra, og hvis du bare klarer å jobbe 1 time om dagen, er det greit. Du trenger ikke slite deg ut når du er syk heller.

Kroppen må også få tid til å helbrede seg selv, men samtidig kan du slappe av hjemme og prøve ut nye konsepter for å tjene penger! Er ikke det en bra deal? Du får sykepenger, og samtidig en gyllen mulighet til å finne ut måter å tjene penger på som folk flest ikke vet noe om.

  • Tjene penger på internett er noen du kan gjøre selv om du er syk, hvis du er frisk nok til å sitte foran en dataskjerm en time om dagen. Få mennesker har god kunnskap om dette, men belønningen for å lære seg litt om dette er stor. Les om å tjene penger på nett.
  • Valutahandel og aksjehandel. Hvis du har penger kan du lære deg litt om valutahandel eller aksjehandel. Her er det mye penger å tjene, og du trenger ikke bruke mye tid på dette så lenge du er villig til å satse litt penger (den som ikke satser litt her, tjener heller ingenting). Begynn med valutahandel.
  • Flere muligheter? Bruk vårt nettsted for inspirasjon og tips til hvordan du kan tjene penger!
Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.