Inkasso og gjeld

Mange mennesker i Norge, et av verdens rikeste land, har lagt seg til svært kostbare forbruksvaner. Dårlig oversikt i personlig økonomi medfører ofte problemer med gjeld og inkasso. Her er løsningen.

økonomi inkasso gjeld

Gjeld og inkasso skaper problemer for folk. Betal regninger i tide, det er et av tipsene du får i denne artikkelen for å unngå gjeldsproblemer.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Økonomi tips

Skylder du penger og ønsker å komme deg ut av et helvete med inkasso og bli kvitt all dyr gjeld? Løsningen er enklere enn mange tror.

Her er noen tips for å unngå inkasso fellen med mye dårlig gjeld:

  • Regninger må betales ved forfall. På den måten unngår du gebyrer i tillegg til selve beløpet du blir fakturert for. Det er dumt å betale for mye, spesielt dersom du har råd til å betale i god tid.
  • Hvis du får gjeldsproblemer så ta kontakt med kreditor. Det er den beste måten å finne en god løsning for begge parter. Ta ikke opp nye lån for å bli kvitt gamle lån.
  • Finn ut det eksakte beløpet du skylder til alle parter hvor du har gjeld. Det er viktig å ha oversikt over økonomien, og kanskje spesielt dersom du har negativ formue.
  • Gjeldsordningloven er et alternativ når alle andre muligheter er prøvd. Din kommune kan informere videre om hva dette innebærer i ditt tilfelle.
  • Selg alt du ikke trenger. Har du en dyr bil og et musikkanlegg verdt femti tusen, samtidig som du har gjeld opp til pipa. Få eiendelene dine ut på nettauksjon, du kan kjøpe nytt når du har reparert økonomien.
  • Endre forbruksmønster. Det er lett å gå i luksusfellen, men vanskelig å unne seg mindre enn man er vant til.

Det sier seg selv at det blir enklere å betale tilbake skyldig gjeld, dersom man tjener mye penger.

Sagt på en annen måte, la dine inntekter dekke alle dine utgifter. Eller enda bedre: Sørg for å tjene mer enn du har i utgifter. Om mulig, forsøk å gjøre inntekten din høy nok til at den dekker alle dine kostnader til den levestandarden du ønsker, og samtidig betale ned gjeld raskt.

Tjen mer penger, og betal gjeld raskere

Gjeld må betjenes, men hvordan du gjør dette er opp til deg.

Det ideelle er å finne en måte å tjene mer penger på. Det beste er å finne en kilde til inntekt som er innbringende og som du synes er morsomt. Dessverre er det ikke alltid lett å tjene penger på hobby eller på det man synes er gøy. Det er oftere lettere å skille mellom jobb og fritid, og de aller fleste sier seg fornøyd med denne løsningen.

Hvordan tjene penger? Du kan selvsagt finne en vanlig jobb, eller du kan tjene egne penger. Det er heller ingenting i veien for å kombinere jobb med å skape egne inntekter i tillegg til din faste jobb.

Her finner du mange tips til hvordan du kan tjene penger på egenhånd - enten ved siden av jobben eller som en fulltidsjobb. Bli egen sjef, eller skap ekstra inntekter i tillegg til det du allerede tjener.

Bli rik

Hvordan bli rik?

Har du noen gang tenkt på hvorfor du ikke tjener mer enn du gjør i dag? Finn ut hva du kan gjøre med det! Vi har her samlet noen ideer og tanker om det å tjene penger og bli rik.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Skatt

Skatt

Skatt er den største utgiftsposten du noengang vil få her i livet. Derfor er det svært viktig å orientere seg om skatteregler, lovlige smutthull, og muligheter for skattelette.

Spare penger

Spare penger

Spare penger med noen enkle sparetips. Det kan være rimelig enkelt å spare flere tusen kroner i måneden. Penger spart er penger tjent vet dere!

Raske penger

Raske penger

Vil du tjene raske penger? Vi har gjort en undersøkelse blant norske nettsider som gir råd om raske penger, og her er resultatet.

Gratis penger

Gratis penger

Skeptikere advarer mot at ingen gir bort penger. Men er dette egentlig riktig? Bli med oss og finn ut hvordan du kan få gratis penger.

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens

Økonomisk intelligens er ikke noe du blir født med, men noe man kan lære seg. Lær deg å tenke på en ny måte som kan hjelpe deg til å tjene mer penger. Bli rikere med disse tipsene.

Selvangivelse

Selvangivelse

Selvangivelse av inntekt, utgifter, formue og gjeld gir grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt og avgifter til staten. Finn ut hvordan du kan få mest mulig fradrag i selvangivelsen, og les om fordelene ved elektronisk utfylling.

Forsikring

Forsikring: Disse forsikringene bør du ha

Det tilbys mange unødvendige forsikringer, men noen er nesten nødvendige. Les hvilken forsikring du bør du ha, og hvilke forsikringer som er nærmest verdiløse.