Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

bli rik fort hvordan bli rik

Bli rik fort! Pengene på pallen er en milliard dollar (10 millioner US$ 100-seddler)

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

Hva vil det si å være rik? La oss sette en grense. Kan vi bli enige om at du er rik når du har en formue på 10 til 20 millioner kroner? Det er i hvert fall en start.

Hvordan bli du rik?

Det finnes mange veier til rikdom, og det mangler ikke på muligheter for den som vil bli rik på ærlig vis. Det å skulle bli rik innebærer at du tjener mye penger, og du må forvalte pengene på en god måte.

I stedet for å snakke generelt om veien til rikdom, tenkte vi denne gang å gå for et konkret eksempel. Rett og slett en overordnet plan du kan bruke for å bli rik, fra start til slutt.

En plan for å bli rik

La oss først definere målet:

 • MÅL: En formue på 20 millioner. Dette er bare et eksempel. For deg kan dette være 500.000 eller 500 millioner. Ideen er at man definerer hva det vil si for deg å være rik.
 • TIDSRAMME: 5 år. Du skal tjene 20 millioner i løpet av de neste 5 årene (sett inn egne tall her etter hva som passer for deg). Det er 4 millioner netto i gjennomsnitt i løpet av de neste 5 årene. Hvis du aksepterer at dette er oppnåelig for deg: Flott! Det vil ikke bli lett, men ingen har blitt rik uten hardt arbeid (det kan likevel være utrolig morsomt!). Synes du dette virker totalt urealistisk? Pakk sakene dine og gå tilbake til arbeidsgiver.

Hvordan bli rik (formue på X millioner) i løpet av de neste 5 årene?

Som sagt, det finnes mange måter å gjøre dette på. Noen betingelser er:

 • du må tjene nok penger (til sammen 20 millioner netto på 5 år)
 • du må bruke pengene til å tjene mer penger.
 • du må vise moderasjon i ditt personlige forbruk.

Her er et eksempel, en konkret plan for å tjene 20 mill på 5 år:

 1. Slutt i jobben. Hvis du vil satse, så satser du 100%. Dette er et satsningsprosjekt og du må være villig til å risikere eventuell arbeidsinntekt som du har nå. Målsetningen vi har satt oss (20 mill på 5 år) er ikke akkurat lekende lett, og hvis du skal lykkes må du gi alt du har.
 2. Start en bedrift.Dette er den desidert mest vanlige måten å tjene seg rik. Det er viktig å komme raskt i gang og begynne å tjene penger med en gang. Dette er ikke et prosjekt der du kan bruke 4 år på utvikling, og 1 år i drift. Her må du begynne en virksomhet som drar inn penger med en gang.
  • Start med en forretningsidé, og velg noe du er interessert i.
  • Velg selskapsform (aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, NUF...)
  • Finansiere prosjektet selv, eller få investorer eller banken med på oppstarten.
  • Tilby noe av verdi. Du må tjene andre før du tjener til deg selv. Du kan ikke bare få, du må skape og gi til dine kunder og leverandører.
  • Forslag til noen konkrete forretningsideer som du kan begynne med:

   - Ideer for å tjene millioner på nett

   - Prøv deg på aksjehandel eller valutahandel. Start med å sette deg inn i risikoen og mulighetene.

   - Les mer om å starte bedrift.
 3. Bruke penger til å tjene mer penger. Dette er den store "hemmeligheten" til å tjene penger. Etter hvert som du har fått noen millioner på konto vil ting begynne å bli lettere. En god huskeregel er at for hver million du tjener, vil det bli lettere å tjene den neste. Det er i starten ting er hardt og vanskelig, men ikke la deg bli demotivert av dette, fokuser på hva som kommer etterpå!
  - Vi har skrevet hvordan du kan bruke penger til å tjene penger.
 4. Kontinuerlig risikovurdering. I alt du gjør, vurder potensiell gevinst i forhold til risiko. For eksempel, er det noen vits i å forsøke å vinne penger? Du kan selvsagt fortsette å spille med uskyldige beløp, men siden vinnersjansene allerede er marginale, sørg i det minste for å prøve noe annet i tillegg som gir deg bedre sjanser til å bygge en større formue.
 5. Ikke gi opp. Du har sluttet i jobben og satser alt på at du skal bli selvstendig eller bygge opp en vellykket bedrift. Skal du gi opp, så gjør det nå. Hvis du først bestemmer deg for å prøve å tjene 20 millioner på 5 år, så må du gi alt. Du prioriterer bort en fast arbeidsinntekt, studier, eller andre ting for å satse maksimalt på dette. Inngen unnsyldninger, ingen vendepunkt.
  - Hvert ledig øyeblikk kan brukes til å tjene penger og utvikle din bedrift. Gi opp alt det andre, og begynn nå, eller glem det og ta til takke med den inntekten du har i dag.
  - Ikke la deg knekke av motgang, men la dette være en drivkraft til å prestere enda bedre.
 6. Det må være morsomt. Det er ikke lett å bli rik, og det er hardt arbeid. men hvis du velger noe du interesserer deg for og hvis du begynner å tjene penger raskt nok så vil det være morro fra begynnelsen av. Det er et spill om suksess og penger. Og hvis du tillater det, så er det er ufattelig morro
  - Ikke gjør det bare for penger. Bli en entreprenør som gjør verden til et bedre sted, og jobb hardt med noe du trives veldig godt med, og pengene vil komme likevel.

Vil du tjene millioner av kroner i løpet av de neste årene? Dette kan være et mer realistisk mål enn hva mange tror. Problemet for de fleste er nok at de har et tankesettet om penger og inntekt som motarbeider deres mulighet for suksess! Det virker usannsynlig, men det er det ikke!

Fremgangsmåten og tenkemåtene som har blitt beskrevet over er nok i tråd med hvordan flere mangemillionærer tenker. Hvis du virkelig ønsker å bli rik er dette veien å gå.

Som du ser har vi ikke her gitt en detaljert plan på hvordan du skal gå frem for å tjene mye penger. Det er fordi det finnes like mange måter å bli rik på som det finnes millionærer og milliardærer. Du må altså finne din egen vei. Finn ut hvordan du kan skape store verdier for andre, og du vil som en konsekvens sannsynligvis også skape store verdier til deg selv.

Drømmer du om å bli rik? Husk at det å bli rik ikke nødvendigvis betyr at du blir lykkeligere. En feil mange gjøre er å kun fokuserer på å tjene penger, uten å ta hensyn til gleden i arbeidet som er vel så viktig. Det finnes ingen universell oppskrift på rikdom. Det ser likevel ut til å være en fellesnevner blant mange selvskapte millionærer og milliardærer: De har valgt karriere på bakgrunn av interesse i stedet for å utelukkende fokusere på pengene.

Flere tips om å tjene penger finner du i oversikten på hjemmesiden.

Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjer, valuta, mm.

Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.

Bli millionær

Vil du bli millionær?

Vil du bli millionær? Finn ut hva som er hemmeligheten til å bli dollarmillionær. Les om den spennende og morsomme veien du må gå for å tjene opp en formue på 6-7 millioner kroner.