Millioninntekt på å pante tomflasker

Flaskepanting er for mange en desperat handling for å overleve. For andre blir der rett og slett millioner i kassa på å pante tomflasker. Les om noen som tjener fett på dette!

pante tomflasker

Tjen på tomflasker: Det er mange måter å tjene penger på tomflasker, men for de aller fleste er det ikke snakk om så mange kroner. Bare noen få store aktører klarer å tjene mye penger på flaskepanting og gjenvinning.

27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

Det er riktignok Røde Kors i Hallingdal som tjener en million på flaskepanting. Når flaskene kommer til deg blir det betydelig lettere enn om du skal selv finne flaskene.

Likevel er det håp om å tjene noen kroner. Det er klart man må tenke nytt.

Kanskje noe slikt som dette: Start en "gratis" tjeneste for bedrifter eller husholdninger der du tilbyr å samle inn alt glass-avfall mot at du får panten i huset.

Eller gjør som Røde Kors: Samle inn penger til et formål. De samler inn flaskepant til støtte for deres arbeid. Inntekten bør nok ikke gå til å berike deg selv, men det må nok være et veldedighetsformål.

Det er imidlertid ikke bare Røde Kors som tjener penger på tomflasker.

Hvordan tjene penger på flaskepanting?

  • Gjør som de fattigste. De som vil tjene noen kroner, og da mener vi noen svært få kroner, kan begynne med å grave i søppeldunkene i sentrum. Ydmykende og lavtlønnet. Det hadde vært store muligheter til å tjene seg rik på dette også på de riktige stedene, hadde det ikke vært for at det er mange som faktisk driver med nettopp slik aktivitet. Resultatet er at alle får brødsmuler, og ingen får så veldig stort utbytte her.
  • Gjør som kreative småunger. Kreative småunger med trillebårer som tråler festivalområder, bysentrum og andre steder hvor tomflasker periodisk blir kastet rundt omkring i stort antall. Rampegutter panter de samme tomflaskene om igjen flere ganger tjener kanskje noen kroner, helt til de får seg en smekk av butikksjefen.
  • Etablere en pantetjeneste der du samler inn tomflasker. Ikke alle gidder å pante tomflaskene sine, og noen ville nok helst sett at søppelbilen tok med seg tomflaskene sammen med alt annet avfall. For mange er tiden mer verdt enn pengene man får ved å pante tomflaskene selv. Prøv konseptet i sossestrøk først; Kan bli populært på Frogner, men ganske så dødfødt på Grønland.
  • Start en gjennvinningsbedrift. Selskap som Tomra er en viktig aktør innen gjenvinning i Norge. De tjener penger på å ta del i prosessen med gjenvinning av blant annet tomflasker. Hvis du vil tjene penger på flaskepanting bør du kanskje heller vurdere å starte en bedrift som leverer tjenester som oppsamling av flasker, resirkulering, gjenvinning.

Flaskepanting og skatt

Sannsynligvis er det ikke mange som opplyser om inntekter fra flaskepanting på skattemeldingen. Dersom man begynner å tjene mye penger på innsamling av flasker, er det likevel skattepliktig inntekt, og man må skatte av det man tjener.

Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Bli rik fort

Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjer, valuta, mm.

Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.