Hvordan tjene penger

Folk er tydeligvis interessert i å få et svar på dette spørsmålet; Hvordan tjene penger? For å virkelig forstå hvordan du tjener penger, må du forstå hva penger er. Lær deg å bli en pengemagnet!

hvordan tjene penger

Hvordan tjene penger? Du må først tjene andre før du kan tjene penger til deg selv.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

Hva er penger?

Penger kan fungere som et byttemiddel og et verdioppbevaringsmiddel.

Før i tiden var penger noe helt annet enn det er i dag. Tidligere representerte penger en verdi, ofte gull. Altså, hadde du 1000 kroner var det tilsvarende verdien på en andel av et lands beholdning av gullreserver.

Les også disse tipsene om hvordan man kan tjene penger hjemmefra seriøst på internett.

Det er forskjellige syn på hva penger egentlig er. I dag er det mange som mener at penger bare et slags gjeldsbevis: Det er papir, og luft. Pengene representerer igrunn ingenting annet enn en avtalt verdi. Det er ikke fysiske verdier som opprettholder pengenes verdi lenger, men det er vår persepsjon av pengenes verdi.

Hva er bra med penger?

  • Penger forenkler bytteprosesser. I stedet for å bytte 1 ku mot et stykke jord, slik man kunne gjøre før i tiden, bruker man nå penger.
  • Penger gjør det blir lettere å sammenligne verdier. Hvis et eple koster 5 kroner, og en bukett blomster koster 50, kan man si at blomsterbuketten koster like mye som 10 epler. Penger gir oss en referanseramme til å sammenligne ulike varer og tjenester.
  • Penger kan brukes til å få en bedre levestandard. De fleste ønsker vel å ha mye penger!

Hvordan tjene penger?

  • Tjene andre først: For å tjene penger må du først tjene andre. Enten du er arbeidstaker, selvstendig næringsdrivende, bedriftseier, eller valutaspekulant, så må du først tilby noe av verdi til andre.
  • Unntak: Det finnes noen få unntak til regelen om at du må tjene andre før du kan tjene penger til deg selv. Et slikt unntak er trygdede som får mer tilbake fra staten enn hva de har bidratt med av skatter og avgifter til samfunnet. Noen har virkelig behov for trygdeytelser, og fortjener det, mens alt for mange snylter seg til ufortjent trygd. I et velferdssamfunn er det skattebetalerene som tjener de som ikke klarer å tjene egne penger.
  • Lær mer om hvordan du tjener penger.
  • Hvis du stadig drømmer om å komme deg ut av tilværelsen som evig arbeidstaker, ønsker du kanskje å finne ut hvordan man kan tjene mer penger enn bare det som dekker livets opphold. Her er noen tips for deg som vil bli rik.
Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Bli rik fort

Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjer, valuta, mm.

Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.