Jobb hjemmefra

Vil du begynne å jobbe hjemmefra? Det kan være både behagelig og økonomisk. Les om fordelene og ulempene, og få noen gode tips om jobbing hjemme.

jobb hjemmefra

Jobbe hjemmefra og bli din egen sjef. Det er både ulemper og fordeler, men en drømmetilværelse for mange. Få mer frihet, og få muligheten til å påvirke egen inntekt.

26. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

For mange er det en drømmetilværelse å få jobbe hjemmefra. Her vil du få et innblikk i de skattemessige og praktiske fordelene og ulempene ved å jobbe hjemmefra, og vi ser på noen jobbmuligheter du kan gjøre hjemmefra.

Advarsel!

Det skrives mye rart om jobbmuligheter på internett.

Vil du tjene penger og bli rik, eller vil du slave for noen andre? De fleste jobbmulighetene som beskrives på internett er bare latterlig dårlige strategier som du taper penger på. Hvis du hadde brukt den samme tiden på å søke en vanlig jobb kunne du sannsynligvis tjent ti ganger så mye.

Ikke bli lurt! Mange hopper på første fristende tilbud om å jobbe hjemmefra, men etter hvert viser det seg som regel å være nok en elendig inntektskilde, i beste fall.

Vi har på dette nettstedet skrevet om noen muligheter du kan begynne med hjemmefra, og da kun de mulighetene som faktisk har potensiale til å skape en svært god inntekt. Det vi har skrevet om er unntakene, for i 99% av tilfellene er det som regel bare tull det du leser på internett om å tjene penger hjemmefra.

Har du også lagt merke til at de aller fleste nettsider som forteller om en fantastisk mulighet til å jobbe hjemmefra, ikke forteller deg nøyaktig hva du skal tjene penger på! Du må kanskje kjøpe noe først eller gi fra deg din e-postadresse. Da kan du være trygg på at det er lureri eller en dårlig forretningside.

De jobbmulighetene som du finner på Tjen1Million.com er beskrevet i klartekst, slik at du kan vurdere om dette er noe for deg FØR du bruker tid (og eventuelt penger) på dette.

Du kan tjene penger hjemmefra

Mange i Norge har en jobb som de utfører hjemmefra. De fleste har alt de trenger fra før: En datamaskin og internett, kanskje er det også behov for en printer og en faks, og et sted i hjemmet å jobbe. Noen har eget hjemmekontor, andre bruker soverommet, kjøkkenet, garasjen, eller gjesterommet.

Det er mange som tjener penger hjemmefra i dag, og oppnår en fulltidsinntekt med dette. Noen er ansatte, men mange jobber som selvstendig eller driver et firma hjemmefra.

Ingen tvil at det er mulig å tjene penger hjemmefra, men spørsmålet er hvordan, og hvorfor.

La oss ta fordelene og ulempene først, slik at du selv kan forstå hvorfor det kan være fint å jobbe hjemmefra.

Fordeler med å jobbe hjemme

  • Du får skattefradrag for hjemmekontoret (hvis du har et enkeltpersonsforetak får du bare litt over tusen kroner i fradrag, har du stiftet aksjeselskap kan du trekke fra ganske mye mer).
  • Kort reisevei. Opp av sengen, på med pysjen, og gå den lange veien fra soverommet til hjemmekontoret.
  • Fleksibel arbeidstid. Mange som jobber hjemmefra velger selv når de vil jobbe. Noen har imidlertid kunder, telefonkonferanser og videomøter som krever at man er tilgjengelig til bestemte tidspunkt.
  • Bli din egen sjef. Det gir deg mye frihet, men krever disiplin. Lønn etter innsats og prestasjoner.
  • Færre forstyrrelser. Du blir mye mer effektiv, og med de riktige teknikkene kan få utrettet mye mer enn om du hadde vært stasjonert i et kontorlandskap.

Ulemper med å jobbe hjemmefra:

Er det noen ulemper? Det kan være mange, alt etter hvem du spør.

  • Det sosiale livet på er ofte begrenset om man jobber hjemmefra. Mange har kundekontakt og regelmessige møter og treff, konferanser og seminarer, og man kan møtes for å spise felles lunch ute, eller man har andre tiltak for å gjøre arbeidsdagen mer sosial. Slik at det i realiteten trenger det ikke være så forskjellig fra mange andre jobber. Dessuten er det mange som jobber hjemme som har kortere arbeidsdager, eller jobber på kveld/natt, og faktisk får mer sosial omgang enn folk som har "vanlige jobber".
  • Ingen frynsegoder? Er du ansatt har du mange fordeler som du ikke får når du er selvstendig næringsdrivende (enkeltpersonforetak). Har du et aksjeselskap og ansetter deg selv har du imidlertid samme rettigheter som en vanlig arbeidstaker. Du må betale eventuelle frynsegoder selv (eller fra selskapet ditt). Den friheten du får ved å jobbe hjemmefra, ta ferie når du selv ønsker det, påvirke egen lønn bare ved å prestere bedre.. dette er jo også en slags frynsegoder som selvstendige næringsdrivende kan nyte godt av.
  • Sykepenger er som hos vanlige arbeidstakere, hvis du har et aksjeselskap. Har du et enkeltpersonsforetak er det først fra 17. dag du får sykepenger, men du kan kjøpe en tilleggsforsikring slik at dette skillet blir ubetydelig i praksis. Dessuten er det jo mulig å ta med seg hjemmejobben i senga om du skulle være litt syk, det kan ikke vanlige arbeidstakere gjøre.

Ulempene ved å jobbe hjemmefra vil være av betydning for noen, men for mange ville det vært en drømmetilværelse. Du kan i mange tilfeller jobbe når du vil, påvirke egen lønn, og få mye mer frihet.

Hva kan du tjene hjemmefra?

Det mest attraktive med å jobbe hjemmefra (som selvstendig næringsdrivende eller som ansatt i eget firma) er at du i stor grad påvirker din egen inntekt.

Det er ikke unormalt at de som jobber hjemmefra tjener godt.

- Du påvirker din egen inntekt. Vil du tjene 10.000 i måneden, eller vil du tjene 400.000 kroner i måneden? Din innsats er avgjørende for din inntekt. Det du presterer er det du får.

- Skattemessig er det noen ulemper. Dersom du er selvstendig næringsdrivende (og ikke ansatt i eget firma) mister du retten til minstefradrag på skatten, men du har mulighet til å trekke fra diverse utgifter, og i praksis blir ikke dette av så stor betydning.

- Det er også mange fordeler i forhold til skatt og avgifter for den som jobber selvstendig. Du betaler ingen arbeidsgiveravgift for eksempel, og bare der sparer du mange tusen som går rett i din lomme. Hadde du vært ansatt hadde dette vært penger som arbeidsgiver måtte ha betalt til Staten.

Pass opp for svindel og falske inntektsmuligheter

Det er mange ting man bør unngå når man skal jobbe hjemmefra. Vi har undersøkt de fleste muligheter for å tjene penger hjemmefra, og blir like forbløffet hver gang vi ser alle de rare forslagene.

Glem skreddersydde løsninger for å tjene penger! Det beste er å glemme alle ferdige pakker hvor det gis løfter om store inntekter selv med moderat eller liten innsats.

Glem tullekonsepter som lover deg at du kommer til å tjene mye penger, uten at de forteller hva du skal tjene penger på. Man må ofte først melde seg på en nettside eller et nyhetsbrev før det gis noe informasjon om hva det dreier seg om.

Det opplyses om at det er en inntektsmulighet, og man får høre mye om hvor fantastisk denne muligheten er, men utover dette får man svært begrenset informasjon om hva det faktisk gjelder.

Vær kritisk til alle påstander om at man skal kunne tjene penger på nett. Du kan være nesten helt sikker på at det er lureri dersom det loves garantier om en fast inntekt, med mindre det dreier seg om et reelt jobbtilbud.

Når noe virker for godt til å være sant, er det som regel det.

Slik kan du begynne å jobbe hjemmefra

Det finnes mange gode muligheter for den som ønsker å jobbe hjemmefra. På dette nettstedet finnes informasjon om mange slike muligheter, og nedenfor finner du noen eksempler på dette.

Start noe på eget initiativ. Det er i dag fullt mulig å starte egen bedrift uten å forlate hjemmet. Alt du trenger av informasjon og kontakter finnes på internett. Du har kanskje allerede en forretningsidé? Hvis du ønsker innspill kan du også benytte informasjonen på dette nettstedet.

Jobb hjemmefra via internett

Muligheter til å tjene penger over internett går hånd i hånd med det å jobbe hjemmefra. Det finnes mange gode kurs som kan gi deg en pekepinn på hvordan du oppnår suksess på nett, men skreddersydde løsninger er nesten alltid dårlig butikk for deg. Anbefaler at du leser våre tips om å tjene penger på nett.

Tjene penger som spekulant i valuta og aksjer

Den som er villig til å ta risiko og som har penger på konto, kan vurdere valutahandel eller å spekulere i aksjer. Det er vanskelig å gjøre dette til et levebrød med mindre du har nødvendige kunnskaper og mye penger i utgangspunktet. Det finnes imidlertid måter å tjene penger på dette selv om man bare har noen få hundre eller noen tusen kroner.

Vi har skrevet mye om det å starte bedrift og å tjene penger på egenhånd. Gå til toppen av siden, og se hva vi har på menyen!

Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Bli rik fort

Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjer, valuta, mm.

Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.