Millioninntekter: slik kan det gjøres

Millioninntekt er ikke lenger så uvanlig. Det finnes mange måter å tjene en million kroner på. Vi har tatt en runde for å finne ut hvordan andre tjener sine millioner.

millioninntekt

Millioninntekt er det ikke alle som har, men det er mange måter å tjene godt over millionen.

27. mai 2024 av TJEN 1 MILLION / Tjen penger

Det er så mange mulige måter å tjene penger på. Her er et utvalg ting folk gjør for å oppnå millioninntekt:

 1. Bli sjakkmester slik som Sjakk-Magnus (Magnus Carlsen). Hans selskap Magnuschess AS gjør det bra, og han har hatt millioninntekt i tidlig alder.
 2. Twitter gir millioninntekter for bedrifter, men også du kan tjene penger på denne sosiale mikrobloggingtjenesten, og slik tjener du penger på Twitter.
 3. Lage iPhone applikasjoner slik som Kristiansand-mannen Richard Nielsens. Denne nordmannen har laget en radioavspillings-applikasjon for iPhone, og har ligget på førsteplass over nedlastede programmer for iPhone Apps i Norge. Det har gitt en millioninntekt på flere millioner kroner.
 4. Bli god i sport. Du tjener raskt over millionen på elitenivå. Bli god på for eksempel seiling eller fotball og du har en millioninntekt så lenge du klarer å hevde deg i eliten. Sponsing er det mye å hente på i mange profilerte og individuelle sporter, det finnes flere norske idrettsutøvere som har tjent titalls millioner i sponsorinntekter.
 5. Bli ordfører i en norsk kommune og tjen millioner. Ordførere tjener godt, og råder dessuten ofte over mye penger. Selv for mange år siden kunne du tjene millioner som ordfører. Her er ordførere med millioninntekter fra et tidligere skatteår.
 6. Fisking er kanskje hardt arbeid, men det gir penger i kassen for mange. VG rapporterer om at det er mange fiskere med millioninntekt!
 7. Bli kjendis og du har gode muligheter til å få gratis PR i media. Prinsesse Märtha er et illustrerende eksempel at kun fantasien begrenser hvor mye penger du kan tjene. Sponsorinntekter som vi allerede har vært inne på er også lettere tilgjengelig for den som er A-kjendis. Kurt Nilsen var ukjent i Norge før han viste sitt ansikt på Idol, og med sin kjendisstatus rullet millionene fort inn. Litt dansing og morro på TV2 er alt en kjendis trenger å gjøre for å dra inn noen ekstra millioner.
 8. Meglere tjener brutalt mye, hvis de gjør det bra. Du kan megle alt fra boliger, kontorbygg, og skip, til bedrifter og landområder.
 9. Pante tomflasker er noe det er mulig å tjene millioninntekter på, Røde Kors klarer dette fint.
 10. Supermodeller tjener bra, så har du en bra kropp og et sjarmerende utseende som modellbyråene liker, er det bare å la seg fotografere for penger.
 11. Norges best betalte jobb var å uttale "Staples" med korrekt uttale. En halv million kroner for ett sekund arbeid. Jobbsøknaden hadde frist tidlig i 2010, men det vil nok igjen dukke opp lignende påfunn. Mer om det som var norges beste jobb.
 12. Film, musikk og kultur er bransjer med nok potensiale for å tjene millioner av kroner. Aksel Hennie tjener millioner på film med sin fremgang innen norsk film de siste årene. Donkeyboy tjener også bra med penger. Forfatter Jo Nesbø har også millioninntekter, men han trenger ikke alt selv og gir bort penger. Utenlandske stjerner på norgesbesøk kan bekrefte at Norge er et lønnsomt land å opptre i, bare spør Andrea Bocelli om hans norgesvisitt på Operaen.
 13. Sommerjobb gir sjeldent millioninntekter, men det lønner seg å være bevisst på hvor det er best lønn allerede i ungdomsårene. Her er de best betalte sommerjobbene.
 14. Den enes død er den andres brød, og det er en gyllen regel i næringslivet. Se bare på hvordan en reder tjener millioner på oljekatasstrofe.
 15. Velg karriere etter lønn, og du vil fort innse at du har gjort et feil valg. Velg etter både interesse og lønn, og du tenker klokt. De best betalte jobbene i USA anestesilege, gynekolog, psykiater, anestesisykesøster, salgsjef, matematiker, finansdirektør, programvarearkitekt, advokat, og forsikringsmegler.
 16. Helbredelse og kvakksalveri gir millioninntekter i Norges, hva enn det kan bevise om nordmenn. For eksempel er det noen som tjener penger på å tilby evangelist-tjenester gjennom telefon (telesalg-tjenster).
 17. Tjene penger på internett er allerede populært, noen tjener millioner av kroner over nettett, og det vil bare bli enda mer populært å jobbe online. Her er eksempler på muligheter til å tjene penger på nett.

Ikke så lett å bli millionær likevel?

Som du ser av punktene over er det ikke så lett å tjene millioner i årslønn. Det kreves intelligens og du må jobbe hard for lykkes med noe av det som står her. Hvis det hadde vært lett å bli millionær på ett år ville alle vært det.

Er det nesten umulig å tjene 1 million i året? Nei, selvfølgelig ikke! Kan du begynne å tjene 1 million i året? Ja, det kan du nok, hvis du instiller deg på det: Det krever villighet til å arbeide, og litt intelligens. For inspirasjon og konkrete tips, se våre tips om å tjene penger.

Nettsider du kan tjene på

Sidene som hjelper deg å tjene penger på nett

Er du en av de mange som gjerne kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på nett? Eller kanskje drømmer du om å tjene en formue på dine online-aktiviteter? Her er nettsider som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Valutahandel

Valutahandel

Valutahandel består i å handle valuta og spekulere i valutakurser. Dette innebærer at du må risikere egne penger, men den som behersker valutahandel kan tjene veldig mye penger, gjerne på kort tid.

Vinne i lotto

Vinne i lotto (usannsynlig)

Her er noen tips som faktisk kan øke dine sjanser til å vinne i lotto hver gang. Det er ikke riktig at du trenger flaks for å vinne i lotto. For å tjene penger på lotto må du få oddsene på din side.

eToro gratis demo

Prøv eToro (Gratis demo)

Super-populære eToro har millioner av brukere, og har blitt en favoritt blant tradere i Norge. Her kan du prøve en gratis demo av eToro (bytt til en ekte konto og handle med egne penger når du ønsker).

Bli rik fort

Bli rik (fort)

Vi har laget en plan til hvordan du kan bli rik. Denne planen er ingen garantert vei til suksess, men kanskje kan du likevel bli rik fort hvis du prøver disse tipsene!

Lettjente penger

Lettjente penger

Det finnes noen muligheter for lettjente penger, men det er ikke mange. Her ser vi på hva du kan gjøre for å tjene penger lett, raskt og uten spesiell kompetanse.

Starte bedrift

Starte bedrift

Skal du starte bedrift? Mange har spørsmål om hvorda de etablerer firma. Skal du registrere et aksjeselskap, enkeltpersonsforetak, hvilket firmanavn skal du velge, hvordan registrerer du deg? Få svar på dine spørsmål om etablering.

Tjen penger på internett

Hvordan tjene penger på internett

Mye rart har blitt skrevet om det å tjene penger på internett - mye er bløff, tull og svindel! Her er en liten guide som lærer deg hvordan du virkelig kan bruke internett til å tjene penger.

Aksjer, valuta, mm.

Handle aksjer og valuta

Aksjehandel og valutahandel gir deg mulighet til å tjene mer penger med de pengene du allerede eier. Alt du trenger å gjøre er å handle aksjer eller valuta som stiger i pris.

Tjen penger online

Tjen penger online - de beste linkene!

Her er noen utvalgte linker til tjenester og nettsider som omhandler det å tjene penger online. Det finnes ingen garantier for at våre lesere vil tjene penger på disse sidene, men oppfordrer hver enkelt å undersøke de muligheter som er av interesse.